Prima pagină » Delicioasa Placinta Rotunda Dobrogeana

Delicioasa Placinta Rotunda Dobrogeana

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna delicioasa placinta rotunda dobrogeana ca la patiserie. Impreuna vom face o reteta exceptional de delicioasa si ieftin de facut.

Sunt un devorator de placinte de la patiserie. Asa ca m am hotarat sa economisesc bani si sa invatam impreuna cum se face delicioasa placinta rotunda dobrogeana ca la patiserie.

Advertisements
Cum Sa Faceti La Voi Acasa Delicioasa Placinta Rotunda Dobrogeana. Secrete Din Patiserie.
Advertisements

Cum Sa Faceti La Voi Acasa Delicioasa Placinta Rotunda Dobrogeana. Secrete Din Patiserie.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina

  • 15 g sare

  • 10 ml otet

  • 500 ml apa

  • 100 g margarina

  • 100 g ulei

  • Umplutura
  • 750 g branza dulce vaci

  • 300 g branza telemea vaci

  • 6 oua

Instructiuni

  • Incepem prin a pune apa intr-un bol. Urmatorul pas este sa adaugam sarea si otetul dupa care amestecam bine.
  • Acum incepem sa adaugam faina si sa framantam bine bine de tot. Urmatorul pas este sa lasam la odihnit aluatul circa 30-40 min.
  • Cat timp aluatul se odihneste amestecam margarina topita cu uleiul.
  • Dupa aceasta batem ouale bine. Impartim ouale batute in doua.
  • Urmatorul pas este sa punem intr-un bol telemeaua de vaci si sa o sfaramam dupa care adaugam ouale si mixam. Dupa care adaugam peste branza dulce da vaci si amestecam din nou.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Scoatem aluatul si il rulam dupa care impartim in 12 bucati. Luam fiecare bucata si o transformam intr-o biluta.
  • Dupa care luam cate o biluta si o ungem cu margarina mixata cu ulei si mai lasam la odihnit 30 min.
  • Dupa aceasta ungem masa cu compozitia de margarina si incepem sa intindem biltele.
  • Luam o biluta si o aplatizam. Ungem din nou aluatul cu compozitia de margarina pe ambele parti si incepem sa intindem.
  • Dupa ce am intins foia adaugam branza si impaturim.
  • Urmatorul pas este sa dam tava cu putina margarina dupa care punem placintele in ea si mai lasam la odihnit inca 30 min.
  • Dupa aceasta luam ouale batute ramase si punem peste placinte apasand dinspre interior spre exterior si incercam sa scoatem placintele la forma dorita.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 230 grade circa 15-20 min.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*