Prima pagină » Uscatele Gogosi Pufoase Fara Drojdie

Uscatele Gogosi Pufoase Fara Drojdie

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati o reteta traditionala a romaneasca si anume Uscatele minciunele gogosi pufoase fara drojdie. Acest preparat fiind unul dintre preferatele mele din copilarie si cred ca si al vostru.

Desert din copilarie uscatele minciunele gogosi pufoase fara drojdie. Uscatelele erau gogosile cu care ma astepta bunica la ea in weekend sau de sarbatori. Aceasta reteta se face extraordinar de simplu. Si este foarte delicioasa.

Advertisements
Uscatele, Minciunele DELICIOASE - Gogosi Pufoase Fara Drojdie.
Advertisements

Uscatele, Minciunele DELICIOASE – Gogosi Pufoase Fara Drojdie.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 ml lapte

  • 250 ml de iaurt

  • 2 oua

  • 200 g de zahar

  • 1 pliculet amoniac

  • 1 lingurita de bicarbonat

  • 1 pliculet zahar vanilat

  • 1,2 kg faina

  • zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem prin a pune iaurtul intr-o cana si adaugam pliculetul de amoniac si lingurita rasa de bicarbonat.
  • Amestecam deasupra bolului in care vom face aluatul. Compozitia din cana va incepe sa dea pe afara , amestecam pana aceasta nu mai creste. Facem aceasta operatiune ca bicarbonatul sa interactioneze cu iautul inainte ca acesta sa ajunga in compozitia finala, uscatelele devenind mai pufoase dupa prajire.
  • Punem iaurtul cu bicarbonat si amoniac in bol si adaugam si laptele.
  • Batem ouale si le punem in bol dupa care adaugam 200 gr de zahar, daca doriti sa fie mai dulce compozitia puteti sa puneti mai mult.
  • Adaugam si pliculetul de zahar vanilat si amestecam pana compozitia se omogenizeaza.
  • Incepem si punem faina treptat pana aluatul rezultat nu se mai lipeste de maini.
  • In momentul in care este gata aluatul presaram pe masa faina si framantam cam 5 minute.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Dupa ce am framantat, taiam aluatul in doua bucati si ne apucam sa intindem prima bucata cu facaletul. Aluatul trebuie intins cam la 3-4 milimetri.
  • Dupa ce am intins aluatul taiam uscatelele in fasii de 2 cm dupa care mai taiem o data pe diagonala. Noi folosim acest taietor dar daca dumneavoastra nu aveti puteti folosi un cutit fara probleme.
  • Urmator pas este sa facem cate o taietura in interiorul fiecarei bucatele. Dupa care luam bucatelele si trecem unul din colturi prin acea taietura. Le asezam pe masa pana terminam tot aluatul.
  • Acum ca am terminat de pregatit uscatelele punem tigaia pe foc si lasam sa se incinga uleiul. In momentul in care uleiul s-a incins ne apucam de prajit. Dam focul la mediu. Vom lasa uscatele la prajit pana cand acestea capata o culoare maronie – aurie.
  • Intre timp punem zahar pudra intr-o strecuratoare iar dupa fiecare transa de uscatele scoase presaram zahar pudra.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*