Prima pagină » Gogosi Rotunde Pufoase Usor De Facut.

Gogosi Rotunde Pufoase Usor De Facut.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna Gogosi rotunde pufoase usor de facut. Reteta este simpla si usor de gatit si va aduce zambetele pe fetete copiilor si nepotilor vostri.

Aceste gogosi rotunde pufoase usor de facut sunt una dintre cele mai simle retete de facut. Pe cat de simple sunt ele au un gust demential al copilariei. Cine nu ar vrea sa intre in bucatarie si sa dea de mirosul gogosilor? De cine sau de ce va aduce aminte mirosul de gogosi?

Advertisements
Gogosi Rotunde, Pufoase Si Usor De Facut.
Advertisements

Gogosi Rotunde, Pufoase Si Usor De Facut.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g lapte

  • 50 g drojdie proaspata

  • 2 pliculete zahar vaniat

  • 2 linguri de ulei

  • 4 linguri zahar

  • 2 oua

  • 1 lingurita sare

  • 1 kg faina

  • zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem prin a amesteca drojdia cu putin lapte caldut. Facem acest proces deoarece folosim drojdie proaspata pe care trebuie sa o activam, pentru o crestere mai buna a aluatului. Va reamintesc ca nu trebuie sa folosim sarea acum pentru ca drojdia va da inapoi.
  • Lasam 10 min sa se activeze.
  • Adaugam restul de lapte ramas, 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de ulei, 4 linguri de zahar, 2 oua si omogenizam compozitia.
  • Dupa ce am am omogenizat incepem sa adaugam treptata faina si lingurita de sare. In timp ce vom framanta va vom spune cateva lucruri interesante legate de adaugarea sari in aluat.
  • Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Sarea se adauga la aluaturi deoarece strange reteaua de gluten din compozitie facandu-l mai solit, produsul final avand un volum mai bun.
    Sare se mai foloseste in aluaturi si pentru a intensifica gustul celorlalte ingrediente din aluat.
  • In momentul in care faina sa incorporat si aluatul nu se mai lipeste il punem intr-un bol, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la loc caldut 1 ora.
  • Dupa ce aluatul si-a dublat cantitatea, presarat pe masa faina, impartim in 3 parti egale si ne apucam de intins. Dupa intindere aluatul trebuie sa fie gros cam de 1 cm.
  • Dupa ce am intins luam o cana sau o ustensila ca aceasta si decupam gogosile.
  • Dupa ce  am decupat gogosile pe lasam pe masa inca 20 min acoperite cu un prosop sa mai creasca in volum.
  • Incingem uleiul din tigaie dupa care dam la mic si punem gogosile.
    Fiecare gogoasa o prajim circa 2-3 min pe fiecare parte sau pana cand aceasta capata o culoare maro-aurie.
  • Dupa ce se projesc gogosile le scoatem pe o farfurie si le pudram cu zahar pudra.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*