Prima pagină » Papanasi Cu BRANZA De Vaci Prajiti

Papanasi Cu BRANZA De Vaci Prajiti

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom realiza o reteta traditionala romaneasca, Papanasi cu branza de vaci prajiti. Originea acestui tip de reteta si anume prajirea fiind originara din zona Moldovei

Ce spuneti de o reteta traditionala romaneasca. Papanasi cu branza de vaci prajiti este o retete simpla si usoara iar originea acestui tip de reteta si anume papanasi prajiti fiind originara din zona Moldovei. In alte zone ale Europei se mai fac si fierti. Daca ati degustat si din cei fierti, care va plac mai mult cei fierti sau cei prajiti?

Advertisements
Papanasi Cu BRANZA De Vaci Prajiti. Reteta Papanasi Moldova !
Advertisements

Papanasi Cu BRANZA De Vaci Prajiti. Reteta Papanasi Moldova !

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 500 g branza dulce vaci

  • 350 g faina

  • 200 g zahar

  • 2 oua

  • 1 lingurita bicarbonat

  • 2 pliculete zahar vanilat

  • 1 lingurita sare

  • 300 g smantana

  • esenta rom

  • coaja rasa de la o lamaie

  • zeama de lamaie

  • gem sau dulceata

Instructiuni

  • Incepem prin a stinge bicarbonatul cu o lingurita de lamaie si il lasam pana pregatim aluatul. Bicarbonatul de sodiu produce reacții de 3-4 ori mai puternice decât praful de copt și face ca aluatul să fie mult mai poros. E nevoie să fie stins cu o substanță acidă, lămâie, pentru a fi încorporat cu mai multă ușurință în toată masa de aluat.
  • Branza dulce de vaca trebuie sa contina cat mai putina apa, deoarece nu dorim sa absoarba foarta multa faina, daca absoarbe prea multa faina papanasii nu vor mai iesi la fel de gustosi.
  • Peste branza punem 2 oua, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita de sare, 200 g de zahar, coaja rasa de la o lamaie – radem numai partea galbena din coaja deoarece daca radem si partea alba continutul va deveni amarui.
  • Mai adaugam esenta de rom dupa gust si lingurita de bicarbonat stinsa la inceput.
  • Amestecam bine compozitia dupa care adaugam treptat faina si incepem sa amestecam aluatul. Acest aluat de papanasi va fi unul mai lipicios.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Dupa ce am facut aluatul presaram pe masa faina. Luam si pe maini si incepem sa formam papanasi. Facem o gaura in mijloc si ii modelam.
  • Dupa ce am format baza ne apucam sa formam biluta.
  • Dupa ce am terminat, intr-o tigaie cu ulei incins punem papanasi, dam focul la mediu si ii prajim 2-3 min pe fiecare parte sau pana ce acestia capata o culoare maro-aurie.
  • In momentul in care acestia s-au prajit ii scoatem pe o farfurie cu servetel sa eliminam excesul de ulei.
  • In timp ce se prajesc ceilalti, punem baza unui papanas pe o farfurie si adaugam smantana dupa care adaugam dulceata sau gem.
  • Punem biluata dupa care mai punem smantana si dulceata sau gem in acest fel.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*