Prima pagină » Pui Cu Smantana Si Mamaliguta

Pui Cu Smantana Si Mamaliguta

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati Pui cu smantana si mamaliguta, puiul fiind carnea cea mai folisita in preparea mancarurilor la romani.

Ce spuneti de o reteta simpla si usoara de pui cu smantana si mamaliguta ? Va dorim pofta buna.

Advertisements

Asteptam parerile voastre

Pui Cu Smantana Si Mamaliguta - Reteta Simpla Si Usor De Facut.
Advertisements

Pui Cu Smantana Si Mamaliguta – Reteta Simpla Si Usor De Facut.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 500 g piept pui

  • ½ lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • 1 lingurita ulei

  • 30 ml ulei

  • 50 g unt

  • Marar

  • Sos
  • 1 lingurita usturoi pisat

  • 250 ml apa

  • 250 ml smantana

  • 1 lingurita zeama de lamaie

  • Mamaliguta
  • 750 ml apa

  • 50 g unt

  • 1 lingurita sare

  • 150 g malai

Instructiuni

  • Incepem prin a felia pieptul de pui si al taia in bucatele.
  • Dupa ce am taiat in bucatele il punem intr-un castron si adaugat jumatate lingurita de sare, jumatate lingurita de piper negru macinat si 1 lingurita ulei.
  • Amestecam compozitia bine si lasam 10 -15 min ca aromele sa intre in carnea de pui. Voi puteti sa il lasati mai mult dar nu mai mult de 45 de minute deoarece datorita sarii din compozitie in timpul prajirii carnea de pui va iesi uscata.
  • Punem tigaia pe foc si adaugam 30 ml ulei, 50 g unt si amestecam pana cand untul se topeste. Dam focul la mediu, adaugam puiul si il prajim pana cand capata o culoare maro-aurie.
  • Scoatem puiul pe o farfurie cu servetel sa scoatem excesul de ulei.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • In continuare vom realiza sosul pe care il vom face in uleiul ramas de la pui in tigaie la foc mic si vom adauga 1 usturoi pisat pe care il vom cali, 250 ml apa, 250 g smantana dupa care amestecam pana se omogenizeaza, adaugam 1 lingurita zeama de lamaie si puiul prajit. Amestecam pana sosul se incheaga.
  • La final adaugam marar.
  • Scoatem puiul intr-un castron si ne apucam de mamaliguta.
  • Punem intr-o oala 750 ml apa, 50 g de unt si 1 lingurita de sare.
    In momentul in care apa fierbe si untul s-a topit adaugam 150 g de malai si amestecam pana se intareste.
  • Scoatem mamalica pe un fund de lemn si o lasam la racit.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*