Prima pagină » Paste Carbonara Spaghete Carbonara

Paste Carbonara Spaghete Carbonara

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati o reteta traditionala italiana, Paste carbonara spaghete carbonara, acestea fiind una dintre cele mai cunoscute si usor de facut retete italiene.

Ce spuneti de Paste Carbonara spaghete carbonara. Reteta de Spaghete Carbonara isi are originea in Italia. Aceasta retetea este o reteta simpla si usor de facut , care nu necesita mai mult de 15 min de preparare.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Paste Carbonara / Spaghete Carbonara - Reteta In 15 Minute - Reteta Simpla
Advertisements

Paste Carbonara / Spaghete Carbonara – Reteta In 15 Minute – Reteta Simpla

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 300 g spaghete sau paste

  • 200 g bacon

  • 100 g parmezan

  • 2 oua

  • 1 galbenus de ou

  • 1 linguri de ulei

  • ½ lingurita piper

  • 1 1/2 lingurita sare

  • 50 ml apa de la paste

  • 1 lingurita sos pesto

  • busuioc proaspat

Instructiuni

  • Aceasta reteta este pentru 3 persoane si va vom arata si voua cum se calculeaza portiile.
    Luam o lingura de paste de acest tip cu o gaura in mijloc si introducem pastele prin gaura. In momentul in care nu mai intra paste avem o portie.
  • Incepem prin a pune 2 litri de apa la fiert la care adaugam 1 lingurita si jumatate de sare. La fiecare portie in plus adugam ½ lingurita sare.
  • Dupa ce apa fierbe adaugam pastele si amestecam usor. Lasam la fiert aproximativ 9 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Dupa ce s-au fiert, scurgem pastele iar din apa in care au fiert pastram 50 ml.
  • Ne apucam de sos si radem parmezanul.
  • Punem intr-un bol 2 oua intregi, un galbenus si le omogenizam.
  • Peste oua adaugam 90 g parmezan, iar ce mai ramane vom folosi la final. Amestecam pana se omogenizeaza. Parmezanul se gaseste si ras daca va grabiti in prepararea retetei.
  • Adaugam o lingurita de sos pesto care in compozitia lui are busuioc si parmezan. Mai adaugam si o lingurita de piper macinat. Amestecam pana se omogenizeaza.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Punem o tigaie la incins. Dupa ce s-a incins adaugam lingurita de ulei si 200 g de bacon pe care il prajim.
  • Dupa ce baconul s-a prajit dam focul la mic adaugam pastele si amestecamcam 2 min ca acestea sa isi ia aroma din grasimea de la bacon. Daca voi nu mancati foarte gras mai puteti sa scoateti din uleiul din tigaie.
  • Dupa ce pastele s-au aromat adaugam 50 ml apa in care au fiert pastele si  sosul facut mai devreme din oua, parmezan, pesto si piper. Amestecam pana se omogenizeaza, oprim focul si mai amestecam putin.
  • Scoatem o portie pe farfurie si mai adaugam parmezan deasupra. Iar pentru final punem o frunza doua de busuic proaspat.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*