Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati o reteta traditionala italiana, Paste amatriciana. Reteta bucatarie italiana. Aceasta fiind o reteta usor de realizat si foarte gustoasa.
Ce spuneti de Paste Amatriciana, reteta bucatarie italiana ? Aceasta reteta din bucataria italiana este o reteta simpla si usor de facut. Paste Amatriciana se poate face cu kaizer, bacon sau orice tip de carne .
Asteptam parerile voastre.

Paste Amatriciana. Reteta Bucatarie Italiana. Retetea Simpla Si Usor De Facut.
Ingrediente
200 g pene rigate
1 ceapa medie
1 lingurita ulei (de masline)
250 g kaizer (afumat)
400 g pulpa rosii
250 g apa
sare
piper
parmezan
Instructiuni
- Incepem prin a taia ceapa cubulete.
- Indepartam soriciul de pe kaizer si il taiem in cubulete de aproximativ 5 mm.
- Punem tigaia pe foc si adaugam 1 lingurita de ulei si ceapa taiata pe care o calim timp de 2-3 min.
- Adaugam kaizerul si acoperim cu un capac ca acesta sa nu se prajeasca ci sa se inabuse. Lasam aproximativ 5 min pana se topeste si capata o culoare mai alba.
- Adaugam 400 g pulpa de rosii si un pahar de apa. Punem capacul si dam focul la mare pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul la mic si amestecam din cand in cand pana ce compozitia devine mai densa timp de 25-30 min.
- Dupa ce sosul a fiert adaugam sare si piper dupa gust si mai lasam la fiert 2 min si sosul este gata.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. Punem 1 litru de apa la fiert iar in momentul in care da in clocot adaugam pastele si amestecam din cand in cand ca acestea sa nu se lipeasca.
- Lasam la fiert aproximativ 10 min sau conform intructiunilor de pe ambalaj.
- Scoatem si scurgem pastele dupa care punem intr-un bol. Adaugam sosul si amestecam.
- La final mai adaugam parmezan.
Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.