Prima pagină » Bilute Orez Cu Lapte Si Ciocolata

Bilute Orez Cu Lapte Si Ciocolata

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi face impreuna bilute orez cu lapte si ciocolata, acesta fiind un desert extraordinar pentru copilasii nostri. Aceste minunatii dulci provin din bucataria italiana si se numesc Aracini. Aceasta reteta este pentru aproximativ 24 bucati.

Aceasta reteta de bilute orez cu lapte si ciocolata va fi preferata copiilor vostri. Pentru voi va fi foate simplu sa le realizati. Acest desert este un desert derivat din reteta de Aracini, reteta italiana.

Advertisements

Voi ce deserturi cu orez faceti?

Asteptam parerile voastre.

Bilute De Orez Cu Lapte Si Ciocolata Usor Si Simplu De Facut.  Aracini Desert Italian.
Advertisements

Bilute De Orez Cu Lapte Si Ciocolata Usor Si Simplu De Facut. Aracini Desert Italian.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 1,200 kg lapte

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 250 g orez

  • 155 g zahar

  • 85 g unt

  • 5 oua

  • 410 g ciocolata

  • 300 g pesmet

  • 150 g faina

  • 50 g zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta, bilute de orez cu lapte si ciocolata prin a lua o tava si a pune 24 portii de ciocolata. Dupa aceasta punem tava la frigider sau congelator pana ciocolata se intareste.
  • Urmatorul pas este sa punem laptele in oala. Mai adaugam esenta de vanilie si lasam la fiert.
  • Cand laptele fierbe adaugam orezul, zaharul si fierbem pana scade tot laptele. Amestecam incontinuu ca acesta sa nu se prinda de oala.
  • Acum ca orezul este gata luam oala de pe foc, adaugam untul si omogenizam pana untul se topeste.
  • Punem intr-un vas sau tava si intindem compozitia cat mai subtire si lasam la racit.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Impartim orezul in 24 de parti egale.
  • In continuare luam orezul iar in mijloc punem cate o bucatica de ciocolata in mijloc, dupa care formam o biluta care sa acopere ciocolata cu orezul.
  • Bagam la frigider pentru inca 30 min.
  • Intre timp batem ouale.
  • Punem la incins o oala cu ulei.
  • Scoatem de la frigider bilute cat sa prajim o data deoarece de la caldura se vor inmuia.
  • Trecem prin faina, ou, pesmet dupa care le punem in uleiul incins. Prajim pana acestea devin maro-aurii.
  • Dupa ce le am lasat la racit dupa care pudram cu zahar pudra.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*