Prima pagină » Friptura De Porc La Tigaie.

Friptura De Porc La Tigaie.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati impreuna friptura de porc la tigaie cu sos si garnitura de cartofi. Dragilor vom face o friptura pe care am marinato cu o seara inainte. Cu un sos exceptional si o garnitura de cartofi si anume reteta suedeza de cartofi Hasselback. Invitatii vor spune ca ati gatit ca un chef.

Aceasta reteta de friptura de porc la tigaie este una dintre mesele nelipsite la romani pe tot parcursul anului si in special de sarbatori. Ne-am gandit ca putem pune si un sos si garnitura pentru o experienta culinara mai bogata. La garnitura am zis ca putem face reteta suedeza de cartofi la cuptor si anume cartofii Hasselback, care dau un astect de 5 stele.

Advertisements

Voi cum ati prepara aceasta friptura?

Asteptam parerile voastre.

Friptura De Porc La Tigaie Cu Sos Si Garnitura De Cartofi Hasselback.
Advertisements

Friptura De Porc La Tigaie Cu Sos Si Garnitura De Cartofi Hasselback.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Marinada
  • 670 g ceafa de porc

  • 70 ml ulei masline

  • 30 g zahar brun

  • 5 catei usturoi

  • 1 lingura zeama de lamaie

  • 1 lingura sos soia

  • 1 lingura otet de mere

  • 1 lingura mustar

  • ½ lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • Prajire
  • 10 ml ulei masline

  • 20 g unt

  • Sos
  • 30 g unt

  • ½ ceapa

  • 4 catei usturoi

  • 15 g faina

  • 260 ml apa

  • 1 lingurita otet mere

  • 1 lingurita zahar brun

  • 1 lingurita rozmarin

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 lingura bulion

  • ½ lingura sare

  • ½ lingura piper

  • ½ lingurita paprika

  • Garnitura
  • 6 cartofi

  • 5 catei usturoi

  • 60 g unt

  • 45 ml ulei masline

  • ½ lingurita

  • cimbru

  • sare

  • piper

  • rozmarin

  • Decor
  • patrunjel

  • cn

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta cu marinada pentru friptura. Punem o punga zip intr-un pahar, daca nu avem putem sa facem si intr-un castron.
  • Adaugam ulei masline, zahar brun.ugam esenta de vanilie si lasam la fiert.
  • Acum dragilor luam usturoiul si il zdrobim cu cutitul. In acest fel se va decoji mult mai usor. Dupa aceasta il zdrobim cu ustensila speciala si il adaugam in punga.
  • Mai adaugam zeama de lamaie, sosul de soia, otetul de mere, mustarul, sarea, piperul si amestecam. Carnea nu trebuie sa fie mai groasa de 2 cm grosime.
  • Urmatorul pas este sa adaugam ceafa de porc si sa mixam. Voi puteti folosi si cotlet sau muschi de porc. Dupa aceasta punem la frigider minim 4 ore, indicat ar fi sa stea peste noapte sau 12-15 ore. In acest fel condimentele vor patrunde mai bine in carne.
  • In continuare punem o tigaie cu ulei la incins. Mai adaugam unt si amestecam pana untul se topeste.
  • Acum adaugam carnea si prajim cate 6 minute pe fiecare parte. Folosim un cleste de friptura si nu furculita ca sa nu intepam carnea si sucul din ea sa nu se scurga, carnea atunci va deveni mai uscata.
  • Dupa aceasta prajim si pe margini, dupa care o scoatem pe o farfurie.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum ne apucam de sos si taiem ceapa marunt, dupa care zdrobim usturoiul.
  • Acum punem o tigaie pe foc si adaugam untul si il topim. Mai adaugam ceapa, usturoiul si le calim la foc mic putin.
  • Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si devine ca o pasta.
  • Continuam prin a adauga apa, otetul de mere, zaharul brun pentru a echilibra aciditatea otetului, rozmarinul, cimbrul, bulionul, sarea, piperul, paprika si mixati. Condimentele le adaugati dumneavoastra dupa gust.
  • Acum adaugam friptura si tinem la foc mediu 12 min. Intoarcem si punem sos deasupra la fiecare 2 min.
  • Urmatorul pas este sa facem exceptionali cartofi Hasselback si luam cartofi si ii spalam bine pentru ca ii vom face cu coaja.
  • In continuare luam 2 linguri de lemn cu coada rotunda sau betisoare de frigarui si taiem cartofii lasand la baza cam 5 mm netaiat.
  • Acum luam ustoroiul si il zdrobil doar cu cutitul.
  • Luam o tigaie o punem la foc mic, adaugam usturoiul, untul, uleiul de masline, cimbrul si amestecam 3-4 min. cand acesta incepe sa fiarba. Urmatorul pas este sa strecuram.
  • In continuare luam o tava, punem hartie de copt si punem cartofii.
  • Luam o pensula si dam cartofii cu jumatate din uleiul cu unt si mirodenii. Acum punem sare si piper dupa gust.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 200 C circa 30 min.
  • Scoatem cartofii si adaugam peste rozmarin si alte ierburi care va plac.
  • Acum luam restul de ulei cu unt si il dam peste cartofi.
  • Mai bagam la cuptorul preincalzit la 200 C inca 30 min.
  • Urmatorul pas este sa punem friptura, adaugam sosul si ceapa verde marunt taiata. Adaugam si cartoful peste care adaugam patrunjel taiat marunt.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*