Prima pagină » Negresa De Post Pufoasa Cu Gem

Negresa De Post Pufoasa Cu Gem

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati impreuna un negresa de post pufoasa cu gem, reteta find veche de 30 ani. Aceasta fiind o reteta vegana usor de realizat si foarte deliciosa.

Exista multe femei in viata mea pe care le iubesc dar azi ne vom concentra pe una singura si anume soacra mea. Din caietul ei vechi de reteta am aceasta prajitura exceptional de PUFOASA, SIMPLA si IEFTINA. Reteta de negresa de post pufoasa cu gem este perfecta si pentru VEGANI deoarece nu contine produse animale. Asa ca tinem pe aceasta cale sa ii multumim pentru ca ne sustine in aceasta calatorie in domeniu culinar.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Negresa Pufoasa Cu Gem De Post , Negresa Vegana. Reteta Usoara De Facut !
Advertisements

Negresa Pufoasa Cu Gem De Post , Negresa Vegana. Reteta Usoara De Facut !

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 400 g gem

  • 250 g zahar

  • 150 g ulei

  • 3 linguri cacao

  • 375 ml apa

  • 1 lingurita bicarbonat

  • 320 g faina

  • 1 lingurita zeama de lamaie

  • Topping
  • 50 g margarina vegetala

  • 75 g zahar

  • 30 g cacao

Instructiuni

  • Incepem prin a pune gemul intr-un bol, dupa care adaugam zaharul si amestecam. In coninuare adaugam uleiul putin cate putin si amestecam pana zaharul se topeste.
  • Urmatorul pas este sa punem cacaua si sa amestecam pana se incorporeaza. In limba greaca cacaua insemna hrana zeilor. Mai adaugam apa care este echivalentul unei cani jumatate de apa si amestecam.
  • Dupa cum am mai spus si in retetele trecute bicarbonatul de sodiu se stinge cu o lingurita de lamaie. Dupa ce am facut aceasta operatiune adaugam peste compozitie.
  • Mai adaugam faina care este echivalentul unei cani si amestecam pana se omogenizeaza.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Pregatim tava termoizolanta prin a unge cu putin ulei, dupa care punem hartia de copt si o ungem si pe aceasta cu ulei.
  • Urmatorul pas este sa punem compozitia in vas si sa bagam la cupturul incins la 180 g circa 30 – 40 min.
  • Ca sa verificam daca s-a copt folosim o scobitoare dupa cum v-am aratat in retetele trecute.
  • Dupa ce s-a copt scoatem hartia de copt si punem negresa inapoi in vas.
  • Intre timp punem margarina la topit la foc mic. Dupa ce aceasta s-a topit adaugam zaharul si il topim si pe acesta. Adaugam cacaua care este echivalentul a 3 linguri de cacao si omogenizam.
  • Lasam la racit aprozimativ 15 min. Dupa ce s-a racit adaugam peste blat.
  • Pentru decor va puteti invita copii sau nepoti. O sa le placa.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*