Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o reteta de delicioasa si anume cornulete fragede cu nuca si gem. Va mai aduceti aminte cand facea bunica cornulete era extraordinar simteai ca au venit sarbatorile. In cursul acestei retete va voi spune cateva secrete care nu le gasiti nicaieri la retetele de pe youtube asa ca eu zic sa incepem.
Reteta cornulete fragede cu nuca si gem este vechea reteta a bunicii. Cu care ne bucura de fiecare data de sarbatori. Aceasta este o reteta de post sau vegana foarte simplu si usor de facut.
Asteptam parerile voastre.
Cornulete Fragede Cu Nuca Si Gem. Vechea Reteta De Post Vegana A Bunicii !
Ingrediente
500 ml ulei
1 kg faina
1 pliculet drojdie uscata
250 ml bors
350 g gem
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita esenta de rom
150 g nuca
zahar pudra
Instructiuni
- Incepem prin a fiti atenti a fierbe borsul cu uleiul. Acesta este primul secret. Nimeni nu o sa va zica in retete ca borsul creste aciditatea stomacului la persoanele cu gastrita sau inceput de gastrita. Si cum suntem in secolul vitezei nici unul dintre noi nu mancam sanatos la timp ceea ce presupune ca toti avem un inceput de gastrita.
- Dupa ce compozitia a fiert o lasam la racit.
- Dupa ce sa racit adaugam esentele, drojdia si amestecam. Dupa care adaugam treptat faina si incepem sa framantam.
- Dupa ce am framantat si faina s-a incorporat complet in aluat acoperim aluatul si lasam la odihnit circa 30 min.
- Intre timp pregatim compozitia din interior si ne apucam sa maruntim nucile. Nucile contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange si datorita cantitătii de acizi grasi Omega-3 pe care nucile le stocheaza in cantitati mari, mentine sistemul nervos sanatos si imbunatateste memoria. Iar acesti acizi grasi ajuta si in lupta cu afecțiuni precum artrita, astmul etc.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. - Peste nucile macinate adaugam gemul si amestecam.
- Acum ca aluatul s-a dospit presaram pe masa faina punem aluatul si impartim in patru parti egale. Intindem in acest fel dupa care luam o farfurie si decupam in jurul ei aluatul.
- Urmatorul pas este sa impatim in acest fel. Pe fiecare triunghi punem gem cu nuca si rulam.
- Pregatim tava si punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei.
- Asezam cornuletele in tava
- Bagam la cuptorul preingalzit la 190 grade circa 35-40 min sau pana acestea sau copt.
- Indicat este dupa ce le scoatem sa le si dam prin zahar pudra deoarece acesta va sta mai bine pe ele dupa ce se racesc.
Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.