Prima pagină » Cozonac Babka Cu Ciocolata Si Nuca

Cozonac Babka Cu Ciocolata Si Nuca

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Bogdan si astazi vom face impreuna cozonac Babka cu ciocolata si nuca. Aceasta reteta este 2 cozonaci.

Aceasta reteta de cozonac Babka cu ciocolata si nuca pe langa faptul ca este delicioasa arata si demential. Va veti surprinde invitatii cu felul in care arata acest cozonac. Voi ce varianta de cozonac preferati?

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios. Reteta Veche A Bunicii Mele.
Advertisements

Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios. Reteta Veche A Bunicii Mele.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 380 ml lapte

  • 160 g zahar

  • 14 g drojdie uscata

  • 830 g faina

  • 5 g sare

  • 1 lingurita esenta rom

  • 2 pliculete zahar vanilat

  • coaja de la 1 lamaie

  • 2 galbenusuri

  • 2 oua

  • 240 g unt

  • Compozitie interior
  • 200 g ciocolata

  • 150 g unt

  • 80 g zahar

  • 40 g cacao

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • 250 g nuca

  • Sirop
  • 150 g zahar

  • 150 g apa

Instructiuni

  • Primul pas punem laptele la incarzit dar atentie nu il fierbem, trebuie sa fie doar caldut.
  • Punem laptele intr-un bol si adaugam o lingura din zahar, drojdia uscata si amestecam un pic. Lasam la activat.
  • Intre timp punem faina intr-un bol dupa care adaugam sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie. Atentie nu puneti niciodata sarea cand vreti sa activati drojdia. Sarea va face ca drojdia sa dea inapoi.
  • Urmatorul pas este sa adaugam peste lapte,restul de zahar, esenta de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, galbenusurile, ouale si mixam. Dupa aceasta adaugam faina si ne apucam de framantat.
  • In continuare topim untul si il adaugam treptat peste aluat si framantam. Dupa care lasam la dospit 1 ora sau pana acesta creste bine.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Intre timp ne apucam si facem compozitia din interior si punem ciocolata intr-o oala peste care adaugam untul, zaharul, cacaua, esenta de vanilie si amestecam pe foc pana se topesc bine. Dupa aceasta lasam la racit.
  • Urmatorul pas este sa macinam nuca.
  • Acum luam aluatul si il impartim in doua bucati. Il intindem mai bine pentru ca aceasta bucata va reprezenta cele 2 impletituri ale cozonacului. Acum intindem compozitia din interior dupa care adaugam nucile macinate.
  • Rulam aluatul dupa care il invelim in folie de plastic si il bagam la congelator pentru 30 de min. deoarce compozitia este din ciocolata si trebuie sa se intareasca un pic.
  • Intre timp punem hartie ce copt in tavi.
  • Acum luam aluatul si il taiem in doua, dupa care il impletim. Dupa aceasta il adaugam in tava si il mai lasam la crescut in jur de 30 min.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 45-50 min.
  • Acum facem siropul si punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul.
  • Scoatem cozonacul si il verificam cu scobitoarea dupa care punem siropul intr-o tava si il insiropam in acest fel.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*