Prima pagină » Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios

Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o reteta speciala mie si anume cozonac cu nuca pufos si delicios. Aceasta reteta o avem de la bunica care face acesti cozonaci cum nu ii face nimeni. Trebuie sa va ma spun ca aceasta retea este pentru 2 cozonaci. 

Vreau sa va zic ca inainte nu prea imi reusea cozonacul, imi iesea dar nu asa pufos si delicios. A fost nevoie de o urmarire ca in filme pas cu pas a bunicii si multe intrebari puse ca sa pot “fura” reteta aceasta geniala de cozonac cu nuca pufos si delicios. Multumim Bunii pentru rabdarea avuta!

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios. Reteta Veche A Bunicii Mele.
Advertisements

Cozonac Cu Nuca Pufos Si Delicios. Reteta Veche A Bunicii Mele.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 500 ml lapte

  • 1 kg faina

  • 3 oua

  • 1 galbenus

  • 2 pliculete drojdie uscata

  • 200 g zahar

  • 200 g unt

  • 20 ml ulei

  • 4 pliculete zahar vanilat

  • 2 lingurite esenta rom

  • 1 lingurita sare

  • Compozitie interior
  • 150 g nuca

  • 2 linguri cacao

  • 4 linguri zahar

Instructiuni

  • Incepem prin a pune intr-un bol faina, pliculete de drojdia uscata, lingurita de sare si pliculete zahar vanilat. Dupa care le amestecam ca toate ingredientele sa fie distribuite uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa punem laptele la incazit si zaharul. Atentie nu il fierbem, amestecam pana se topeste zaharul.
  • Intre timp omogenizam 3 ouale.
  • Dupa ce laptele este cald dam faina la o parte in castron si facem un loc in care punem laptele cald linguritele de esenta rom si ouale mixate.
  • sa iasa cel mai delicios cozonac din cati ati mancat. Dar sa nu o mai lungim si sa ne apucam de amestecat in acest fel.
  • Dupa ce nu mai este faina si ingredientele sau incorporat bine punem untul la topit. Dupa ce acesta s-a topit punem jumatate peste aluat si framandam pana nu mai ramane unt. Dupa care punem si restul de unt si repetam operatiunea.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Urmatorul pas este sa punem uleiul si sa framantam din nou pana nu mai ramane ulei. Framantam 10-15 min.
  • Dupa ce am terminat de framantat acoperim castronul cu un prosop si lasam la dospit la loc caldut intre 1 ora si 1 ora jumatete.
  • Intre timp pregatim compozitia din interior si punem intr-n bol nuca macinata, cacaoa si zaharul pe care le amestecam.
  • Acum ca a crescut punem putin ulei pe masa si punem aluatul pe care il impartim in 2 bucati egale. O bucata o punem inapoi in castron iar cealalta bucata o impartim si pe aceasta in doua.
  • Ne apucam sa intindem pe rand la o dimensiune aproximativ egala cu tava de copt. Dupa ce am intins presaram compozitia facuta mai devreme dupa care rulam.
  • Repetam operatiunea si pentru a doua bucata dupa care le impletim frumos si le punem in tava de copt.
  • Lasam sa mai creasca 15-20 min in tava.
  • Dupa ce am pus in tava mixam galbenusul si ungem cozonacul.
  • Le bagam la cuptorul pre incalzit la 190 de grade circa 40-50 min.
    Ca sa verificam daca s-a copt folosim o scobitoare si daca o scoatem uscata inseamna ca acesta este copt.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*