Prima pagină » Semiluna Pufoasa Cu Nuca

Semiluna Pufoasa Cu Nuca

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati impreuna o reteta a copilariei si anume semiluna pufoasa cu nuca. Aceasta fiind o reteta foarte simpla, pufoasa si ieftin de facut.

Bunici sunt cele mai de pret persoane din viata unui copil. Atunci cand parintii muncesc si se lupta sa le ofere copiilor o viata mai buna, bunicii sunt cei care apar si sunt salvatorii copilariei. Bunicul avea un suflet extraordinar si m-a invatat cum sa razbesc in viata iar bunica ma imbia cu gusturi si mirosuri delicioase. Reteta de semiluna pufoasa cu nuca este una dintre retetele bunici care o prepara pentru noi. Va provoc sa imi spuneti cum erau bunicii vostri si ce gateau pentru voi.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Semiluna Cu Nuca, Pufoasa. Iti Vei Aduce Aminte De Copilarie !
Advertisements

Semiluna Cu Nuca, Pufoasa. Iti Vei Aduce Aminte De Copilarie !

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 5 oua

  • 250 g zahar

  • 250 g faina

  • 150 ml ulei

  • 2 pliculete zahar vanilat

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • 170 g nuca

Instructiuni

  • Incepem prin a macina nuca marunt. Si ca sa va spun un mic secret nucile scad tensiunea arteriala si alunga starile de depresie. Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.
  • Incontinuare batem ouale cu zaharul pe care il adaugam treptat pana ce compozitia devine spumoasa.
  • Urmatorul pas este sa adaugam uleiul si sa omogenizam un pic.
  • Dupa ce am adaugat uleiul punem esenta de vanilie si pliculetele de zahar vanilat.
  • La final adaugam faina pe care o punem treptat si amestecam.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Pregatim tava termoizolanta prin a unge cu pitin ulei, dupa care punem hartia de copt si o ungem si pe aceasta cu ulei.
  • Urmatorul pas este sa punem compozitia in tava dupa care adaugam nucile macinate.
  • Bagam la cupturul incins la 180 g circa 30 – 35 min sau pana se coace.
  • Ca sa verificam daca s-a copt folosim o scobitoare dupa cum v-am aratat in retetele trecute.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*