Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna un chec pufos cu cacao simplu gustos cum nu ati mai vazut. Cand eram copil deabea asteptam sa iasa checul de la cuptor
Aceasta reteta de chec pufos cu cacao simplu gustos ma face sa imi zboare gandul la bunica. Cu toate ca nu mai este cu mine de cate ori voi simti acest miros si gust ma voi duce cu gandul la ea. Si va zic sincer avea o rabdare exceptionala sa il faca cu telul. Mie nu cred ca o sa imi iasa niciodata asa dar cu aceasta reteta ma apropii putin.
Asteptam parerile voastre.

Chec Pufos Cu Cacao Simplu Si Gustos! Reteta Geaniala!
Ingrediente
200 g faina
5 oua
200 g zahar
4 linguri ulei
2 linguri cacao
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
sare
Instructiuni
- Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
- Dupa aceasta punem sare peste albusuri si mixam pana devine spuma.
- Dupa ce a devenit spuma adaugam zaharul vanilat si zaharul care il adaugam treptat lingura cu lingura in timp ce mixam pana se topeste.
- Urmatorul pas este sa punem uleiul peste galbenusuri si amestecam ca la maioneza. Dupa ce am terminat punem galbenusurile treptat peste albusuri amestecand incontinuu.
- Punem praful de copt peste faina si amestecam ca acesta sa se distribuie uniform.
- Dupa aceasta adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. Urmatorul pas este sa impartim compozitia 1/3 intr-un castron, 2/3 in altul.
- Peste cacao punem putina apa si amestecam dupa care o punem peste compozitia mai putina si amestecam pana se omogenizeaza.
Stiati ca proprietățile puternice antiinflamatorii și antioxidante ale boabelor de cacao pot avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar si produsele de cacao pot ajuta la reglarea controlului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină, un hormon care ajută celulele să absoarbă zahărul din sânge. - Urmatorul pas este sa adaugam hartie de copt in tava si sa o ungem cu un pic de ulei.
- In continuare luam cele doua castroane si punem compozitia alba prima, dupa care punem compozitia cu cacao si cu o scobitoare sau un bat de frigarui amestecam usor.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade cirma 30-40 min sau pana checul s-a copt.
- Ca sa verificam daca s-a copt folosim o scobitoare si daca aceasta iese uscata inseamna ca este gata.
Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.