Prima pagină » Branzoaice Dobrogene Cu Branza De Vaci

Branzoaice Dobrogene Cu Branza De Vaci

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna branzoaice dobrogene cu branza de vaci sau cum le mai spun altii langosi. Aceasta retete este o reteta simpla si usoara de facut.

Tata a fost mai tot timpul plecat pentru ca a navigat 30 de ani. Cand venea acasa era asaltat de noi, eu si sora mea pentru a ne face tot felul de cocaturi. Si sa va spun sincer nu era bucatar ca sa ma intelegeti dar era pasionat de bucatarie ca si mine. Una dintre preferatele noastre erau branzoaice dobrogene cu branza de vaci care le terminam primele. Asa ca m am gandit sa punem astazi Branzoaice si sa va intrebam ce amintiri va trezeste si voua cand le vedeti si le mancati?

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Reteta Branzoaice Dobrogene Sau Reteta Langosi. Brânzoaice Dobrogene La Tigaie.
Advertisements

Reteta Branzoaice Dobrogene Sau Reteta Langosi. Brânzoaice Dobrogene La Tigaie.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 500 ml lapte

  • 50 g drojdie proaspata

  • 900 g faina

  • 2 linguri ulei

  • 400 g branza oi sau capra

  • 3 oua

  • 1 lingurita sare

Instructiuni

  • Incepem prin a incalzi un pic laptele, atentie nu il firbem ca sa nu stricam drojdia.
  • Urmatorul pas este sa punem drojdia intr-un bol si adaugam putin lapte si cu o furculita dizolvam drojdia. Dupa care adaugam si restul de lapte si amestecam.
  • Mai adaugam doua linguri ulei si amestecam putin. Ca sare sa se distribuie uniform in compozitie o adaugam peste faina si amestecam un pic.
  • Luam bolul cu laptele si adaugam faina treptat si amestecam in bol.
  • In momentul cand aluatul are consistenta il scoatem pe masa si il framantam.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Dupa aceasta acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc caldut circa 1 ora sau pana isi dubleza cantitatea.
  • Intre timp ne apucam de compozitia din interior si batem ouale.
    Oul este o sursa complexa de nutrienti hranitori iar galbenusul de ou se afla pe lista alimentelor care imbunatatesc memoria, iar asta datorita cantitatii de colina pe care o contine.
  • Umatorul pas este sa sfaramam sau sa radem branza dupa care o adaugam peste oua si amestecam.
  • Acum ca aluatul s-a dospit punem putina faina pe masa si impartim in patru. Dupa care intindem si cu o farfuriuta mica decupam branzoaicele.
  • Adaugam compozitia din interior si impaturim dupa care cu o furculita facem pe margini sa nu se deslipeasca.
  • Intr-o tigaie incingem ulei si dam la mic si ne apucam de prajit.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*