Prima pagină » Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata.

Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati impreuna o reteta de musaca de cartofi cu carne tocata la cuptor. Aceasta musaca cu piure de cartofi si carne tocata este o reteta de care nu va veti satura nicioadata plus ca se face si usor.

Reteta se pare ca isi are origini indepartate in Grecia. Cu toate ca greci la baza au alte ingrediente aceasta reteta de musaca se crede ca a fost modificata mai tarziu de arabi.

Advertisements

Noi ne-am gandit sa o simplificam si am gatit pentru voi o musaca cu piure de cartofi.

Voi cum gatiti musacaoa?

Asteptam parerile voastre.

Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata La Cuptor. Musaca Cu Piure De Cartofi.
Advertisements

Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata La Cuptor. Musaca Cu Piure De Cartofi.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Carne
  • 1 kg carne tocata mixta

  • 1 ceapa

  • 1 morcov

  • 1 lingurita usturoi pisat

  • 2 oua

  • 1 lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • 1 lingurita cimbru

  • 120 g bulion

  • 90 ml apa

  • Piure
  • 1,2 kg cartofi

  • 125 g unt

  • 159 g smantana

  • 50 ml lapte

  • 1 lingurita sare

  • 1/2 lingurita piper

  • Topping
  • 300 g cascaval

  • 100 g bacon afumat

  • ceapa verde

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta musaca de cartofi cu carne tocata la cuptor prin a decoji cartofi, dupa care ii taiem in bucatele si ii punem la fiert.
  • Intre timp ne apucam si taiem marunt ceapa si morcovul.
  • Urmatorul pas este sa curatam usturoiul si sa il pisam.
  • Acum punem punem putin ulei intr-o tigaie la foc mic, dupa care adaugam ceapa, morcovul si calim un pic.
  • In continuare dam focul la mediu, punem carnea tocata mixta si amestecam un pic ca sa o sfaramam.
  • Urmatorul pas este sa adaugam usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul, bulionul, apa si amestecam.
  • Punem un capac si lasam aproximativ 20 min amestecam din cand in cand pana scade aprope toata apa.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum batem ouale bine. Dupa aceasta adaugam peste carne si amestecam repede sa se incorporeze bine cu carnea.
  • Mai lasam circa 10 de minute sa scada de tot. Scurgem bine carnea de grasime si pastrati tigaia pentru ca vom cali baconul in uleiul ramas.
  • Acum ne apucam de piure si punem cartofii intr-un bol dupa ce i-am scurs in prealabil.
  • Adaugam untul peste cartofi si pasam. Nu uitati ca piureul trebuie sa fie mai tare ca sa nu se imprastie cand vom ansambla musacaoa.
  • Urmatorul pas este sa punem treptat smantana, laptele si sa mixam. Cantitatile de smantana si lapte pot varia la dumneavoastra in functie de tipul de cartofi pe care il folositi.
  • Adaugam sarea, piperul si mixam. Voi puteti adauga si alte condimente dupa gustul vostru.
  • Acum incepem sa ansamblam musacaoa si impartim piureul in 3 parti egale si carnea in doua parti.
  • Punem prima data piure, carne, piure, carne, piure.
  • Acum ne apucam si razuim cascavalul, taiem ceapa verde si calim baconul in tigaia unde o fost carnea.
  • Acum presara deasupra cu cascaval, ceapa verde si bacon. Voi puteti sa adaugati la topping ingrediente dupa placul vostru.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade circa 20 min.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*