Prima pagină » Prajitura Alba Ca Zapada Pufoasa.

Prajitura Alba Ca Zapada Pufoasa.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu dupa cum deja stiti este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna prajitura Alba ca zapada pufoasa. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt pentru o tava de 28×35 cm. O tava normala are 42x35cm, ca sa modificati reteta trebuie sa adunati la aceste cantitati inca jumatate din cantitatile retetei.

Prajitura ALBA CA ZAPADA este o prajitura PUFOASA si DELICIOASA care este perfecta pentru FAMILIA TA. Aceasta prajitura mai are si denumirea de Lamaita si este una dintre PRAJITURILE COPILARIEI noastre. Ce prajituri iti aduc aminte tie de copilarie?

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Prajitura Alba Ca Zapada Pufoasa Si Delicioasa.
Advertisements

Prajitura Alba Ca Zapada Pufoasa Si Delicioasa.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 6 linguri zahar

  • 6 linguri ulei

  • 2 oua

  • 2,4 g amoniac

  • 4 lingurite zeama de lamaie

  • 2 linguri apa

  • 300 g faina

  • Crema
  • 550 ml lapte

  • 70 g amidon

  • 200 g unt

  • 200 g zahar

  • 3 plicuri vahar vanilat

  • 2 galbenusuri

  • zeama de la 2 lamai

  • coaja de la 2 lamai

  • fulgi nuca de cocos

Instructiuni

  • Incepem prin stinge amoniacul cu 4 lingurite de zeama de lamaie.
  • Urmatorul pas este sa adaugam 6 linguri de zahar intr-un bol. Dupa care adaugam 6 linguri de ulei si 2 oua. Mai adaugam 2 linguri de apa si amoniacul stins mai devreme. Omogenizam compozitia un pic dupa care incepem sa adaugam faina.
  • Dupa ce am incorporat faina scoatem aluatul pe masa si framantam un pic.
  • Dupa ce am terminat de framantat impartim aluatul in 3 parti egale.
  • Deoarece foile vor fi foarte subtiri luam hartie de copt si intindem fiecare parte la dimensiunea tavi pe care o vom coace. Intepam cu o furculita ca foia sa nu se umfle.
  • Luam fiecare foie intinsa cu tot cu hartia de copt si o punem in tava si bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade circa 15 minute. Luam foile coapte si le punem deoparte iar intre timp ne apucam de crema.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Pentru inceput punem zaharul intr-un castron. Mai adaugam amidonul zaharul vanilat si galbenusurile. Adaugam 50 ml din lapte si amestecam pana se omogenizeaza. Laptele trebuie sa fie gras 3,5 % grasime
  • Restul de lapte de 500 ml il punem la fiert la foc mic. Cand acesta fierbe adaugam compozitia facuta mai devreme si amestecam in jur de 4 min.
  • Dupa aceasta adaugam coaja de lamaie si  zeama de lamaie treptat si amestecam pana se incorporeaza. Dupa aceasta punem intr-un bol si dam la rece pana se incheaga bine.
  • Dupa aceasta scoatem crema de la frigider si adaugam untul treptat  mixand la viteza mare. Untul trebuie sa fie si el 80 % grasime.
  • Dupa ce am copt toate 3 foile si am facut crema suntem aproape gata. Incepem prin a pune folie in tava si prima foie copta. Dupa care incercam sa impartin crema in 2 parti egale si o adaugam pe prima. Nu uitati ca la sfarsit trebuie sa pastram putina crema pentru a o adauga peste. Facem aceasta operatiune pana terminam cu foile.
  • La sfarsit adaugam crema pastrata si presaram cu fulgi de nuca de cocos. Punem deasupra putina crema ca fulgi de nuca de cocos sa nu cada. Dupa aceasta acoperim cu folie.
  • Peste prajitura adaugam un fund de lemn si  doua farfuriute de cafea si bagam la rece vreo 7-8 ore.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*