Prima pagină » Tort De Mere Reteta Veche.

Tort De Mere Reteta Veche.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Pentru cei mai noi dintre voi numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna un tort de mere exceptional.

Cu un blat extrem de pufos si insiropat reteta tort de mere este un desert extraordinar de racoros. Aceasta reteta este extraordinar de usor de facut. Si este culeasa din caietul de retete al soacrei mele care are o vechime undeva pe la 40 de ani.

Advertisements

Voi cum ati modifica reteta si ce ati mai adauga?

Tort De Mere Reteta Veche, Usor De Facut. Cel Mai Racoros Desert Posibil.
Advertisements

Tort De Mere Reteta Veche, Usor De Facut. Cel Mai Racoros Desert Posibil.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 2,5 kg mere

  • 60 g zahar

  • 100 g unt

  • 5 oua

  • 200 g zahar

  • 150 g faina

  • 1 lingurita esenta de rom

  • Sirop

  • 50 g zahar

  • 2 lingurite zeama lamaie

  • 500 ml apa

Instructiuni

  • Incepem prin curatarea merelor si taierea lor in felii. Dupa aceasta luam o oala si asezam merele taiate, frumos pe fundul ei.
  • Urmatorul pas este sa presaram zaharul si amestecam un pic.
  • Dupa care taiem untul feliute si il punem peste.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade cu incalzire numai de jos in cazul cuptoarelor electrice, pana scade zeama pe care o lasa merele.
  • Intre timp ne apucam de blat si incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
  • Dupa aceasta inpartim 200 g zahar in doua adica 100 cu 100 si batem albusurile cu 100 g zahar pana acestea devin crema ca pentru bezele.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Dupa aceasta batem si galbenusurile cu 100 g de zahar. Le adaugam treptat dupa peste albusurile batute.
  • Incepem sa adaugam treptat faina dupa care adaugam si o lingurita de esenta de rom.
  • Luam oala si dam peretii ei cu putin unt sau ulei. Dupa aceasta turnam compzitia pentru blat peste.
  • Bugam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 40-50 min sau pana acesta s-a copt.
  • Dupa ce acesta s-a copt il scoatem si il verificam cu scobitoarea. Il lasam la racorit si ne apucam de sirop.
  • Adaugam intr-un bol 500 ml apa si 50 g zahar si amestecam pana zaharul se topeste.
  • Dupa aceasta adaugam 2 lingurite de zeama de lamaie si amestecam din nou.
  • Luam oala cu tortul si intepam blatul de mai multe ori si turnam siropul deasupra cate putin.
  • Bagam cratita la frigider circa 1-2 ore dupa care il scoatem si il raspurnam. In cazul in care acesta este lipit de fung putem sa punem putin pe foc ca acesta sa se deslipeasca.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*