Prima pagină » Savarine De Casa Cu Ingrediente Sanatoase.

Savarine De Casa Cu Ingrediente Sanatoase.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Reteta savarine de casa cu ingrediente sanatoase este o reteta care te va ajuta sa nu mai mergi la cofetarie. Aceasta este o reteta ieftina si suculenta cu ingrediente sanatoase.

Dupa cum stiti numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna savarine. Aceasta reteta isi are originile in Polonia iar mai tarziu in Franta. Aceasta este o reteta simpla de facut si foarte suculenta.

Advertisements

Voi ce parere aveti?

Savarine De Casa Cu Ingrediente Sanatoase.
Advertisements

Savarine De Casa Cu Ingrediente Sanatoase.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 150 ml lapte

  • 15 g drojdie

  • 30 g zahar

  • sare

  • 300 g faina

  • 3 oua

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 50 g ulei

  • Sirop
  • 1 l apa

  • 350 g zahar

  • 3 lingurite esenta de rom

  • Decor
  • 500 ml frisca lichida

  • 50 g zahar pudra

  • 100 g gem capsune

Instructiuni

  • Incepem prin a face blatul si punem pe foc laptele si il incalzim un pic, nu il fierbem.
  • Sfaramam drojdia si adaugam un pic de lapte si o dizolvam dupa care adaugam restul de lapte. Dupa care adaugam zaharul si un praf de sare si omogenizam.
  • Urmatorul pas este sa batem ouale dupa care le adaugam peste compozitie.
  • Incepem sa adaugam faina treptat ca sa nu se creeze cocoloase. Mai adaugam esenta de vanilie si amestecam.
  • Dupa aceasta adaugam uleiul si omogenizam din nou.
  • Acum ca am terminat cu aluatul il dam la crescut la temperatura camerei 40-45 de minute.
  • Intre timp ne apucam de sirop si punem apa pe foc si adaugam zaharul. Fierbem compozitia dupa adaugam esenta de rom.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum ca am terminat si cu siropul aducem aluatul si forma de savarine si o dam pe acesta cu ulei.
  • Dupa ce am uns forma incepem si punem cu 2 linguri compozitia. Compozitia in forma trebuie sa fie un pic este jumatatea formei.
  • Acum acoperim forma cu un prosop si lasam din nou la dospit in jur de 30 min sau pana cand aluatul umple forma complet.
  • Intre timp ne apucam de frisca si punem frisca lichida intr-un bol si mixam. La final adaugam zaharul pudra daca frisca nu este destul de dulce.
  • Acum ca aluatul a crescut bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 30 min sau pana acestea sau copt frumos. Verificam cu scobitoarea daca sunt facute.la racit afara.
  • Dupa ce le-am lasat sa se raceasca bine luam cate o savarina si indreptam baza pe care va sta.
  • Urmatorul pas este sa le insiropam si le punem in oala in care este siropul si le lasam 2-3 min.
  • Le scoatem cu grija sa nu rupem capacul si incepem sa adaugam frisca. Dupa aceasta decoram capacul cu gem de capsune.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*