Prima pagină » Cornulete fragede cu gem nuca untura

Cornulete fragede cu gem nuca untura

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta de cornulete fragede cu gem nuca untura.

Reteta de cornulete fragede cu gem nuca untura este o reteta plina de amintiri din copilariile noastre.

Advertisements

Unul dintre ingrediente si anume untura ma duce cu gandul la perioada cand bunicii nostri cresteau porci si mergeam iarna la sacrificat. Ne aducem aminte cu placere cand ne urcam pe porc si il calaream, ce vremuri.

Un alt lucru de care ne amintim sunt bunicile noastre care oricat de batrane erau trebaluiau prin bucatarie ca albinutele si ne pregateau pe langa toate celelalte bunatati si cornulete cu gem si nuca.

Mirosul acestor cornulete cu untura este ceva exceptional, care daca inchizi ochii te poarta imediat la amintiri placute din copilaria noastra.

Voua ce va aduc aminte cornulete cu nuca?

Cornulete fragede cu gem nuca untura
Advertisements

Cornulete fragede cu gem nuca untura

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina

  • Sare

  • 270 g smantana

  • 13 g amoniac

  • 270 g untura

  • 100 g zahar

  • 3 lingurite esenta vanilie

  • Umplutura
  • 280 g gem

  • 200 g nuca

  • Decor
  • zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul prin a combina ingredientele solide si punem faina intr-un bol.
  • Acum adaugam sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • In continuare luam smantana si punem amoniacul peste. Amestecam bine ca sa il stingem. Dupa care il punem intr-un bol.
  • Mai adaugam peste untura, zaharul, esenta de vanilie si mixam bine.
  • Urmatorul pas este sa adaugam treptat ingredientele solide peste cele lichide, dupa care framantam bine.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum acoperim aluatul si lasam la odihnit circa 30 de min.
  • Intre timp ne apucam de compozitia din interior si macinam nucile.
  • Urmatorul pas este sa punem peste gem nucile macinate si sa amestecam.
  • Acum luam aluatul si il impartim in 4 parti egale.
  • Luam fiacare parte si o intindem, dupa care luam o farfurie de aproximativ 25,5 cm diametru si decupam un rotund.
  • Urmatorul pas este sa impartim in 8 parti egale.
  • Acum luam gemul cu nucile si punem pe fiecare triunghi dupa care rulam.
  • In continuare pregatim tava de copt, dam cu putin ulei, dupa care punem hartie de copt, iar la sfasit mai dam cu ulei.
  • Urmatorul pas punem cornuletele in tava.
  • Bagam la cumptorul preincalzit la 180 C circa 25 min.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *