Prima pagină » Turta dulce de casa reteta simpla

Turta dulce de casa reteta simpla

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati o reteta de turta dulce de casa reteta simpla. Aceasta reteta de turta dulce este o reteta simpla in care veti afla secrete despre cum sa avem o glazura excelenta.

Acest desert turta dulce de casa reteta simpla, care simbolizeaza Craciunul in aproape toata lumea isi are originile in antichitate si anume in Egipt si Grecia. Trecand usor spre prezent prin Franta, Suedia, Germania si Anglia acest desert. Turta dulce mai este simbolic si pentru Mos Craciun care este asteptat de copii cu lapte si turta dulce.

Advertisements
Turta dulce de casa reteta simpla
Advertisements

Turta dulce de casa reteta simpla

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 360 g faina

  • 1 lingurita bicarbonat

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 2 lingurite ghimbir macinat

  • ¼ linturita cuisoare macinate

  • ¼ lingurita nucsoara macinata

  • ¼ lingurita sare

  • 170 g unt

  • 300 g zahar brun

  • 1 ou

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • Decor
  • 120 g zahar pudra

  • 1 albus

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • 13 ml zeama lamaie

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul si prin a combina ingredientele solide si punem faina intr-un bol.
  • Acum adaugam bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, nucsoara, sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa punem untul la temperatura camerei intr-un bol si mixam la viteza mica. Mai adaugam zaharul si mixam tot la mic.
  • Dupa aceasta punem oul, esenta de vanilie si mixam din nou dar de data aceasta la viteza medie.
  • Acum ne apucam sa punem ingredientele solide peste cele lichide si mixam.
  • Urmatorul pas este sa impartim aluatul in 2 si punem fiecare parte pe folie alimentara.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acoperim si il intindem. Facem acest lucru sa nu pierdem timpul atunci cand il scoatem din frigider. Fiind o compozitie moale pe baza de unt, aceasta se va muia repede si nu vom mai putea manevra usor aluatul.
  • In continuare bagam la frigider pentru 6 ore sau daca ne grabil la congelator pentru 1 ora.
  • Pregatim tava prin a pune putin ulei dupa care punem hartie de copt.
  • Scoatem aluatul, dam cu faina pe masa si daca nu are grosimea de jumatate de cm intindem pana ajungem la aceasta grosime.
  • Acum ne apucam sa decupam forme din turta dulce si sa le punem in tava.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 15 – 20 min.
  • Dupa ce am terminat de copt turta dulce ne apucam de glazura si punem albusurile intr-un bol. Le mixam cateva minute la viteza mare.
  • Acum adaugam zaharul pudra treptam si mixam la viteva medie. Mai punem esenta de vanilie si zeama de lamaie si mixam pana varful compozitie pe paleta ramane ferm. Fermitatea compozitie este perfecta pentru contururi. Daca doriti sa faceti si umplere cu glazura adaugam putina apa.
  • Acum ne apucam de decorat si punem glazura intr-un pus cu cea mai mica gaurica pe care o aveti.
  • In timp ce decoram nu uitam sa punem folie peste glazura ramasa sau un capac deoarece lasata deschida se va intari repede si nu vom mai putea sa sa decoram cu ea.
  • Nu atingeti cu varful pusului turta dulce, tineti un pic la distanta sa puteti face conturul usor.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *