Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta de chifle pufoase cu usturoi si branza crema.
Reteta de chifle pufoase cu usturoi si branza crema este o reteta pe care o veti indragi la prima vedere. Perfecta pentru sezonul rece prin faptul ca are in compozitia ei usturoi care contribuie la intarirea sistemului imunitar si ajuta in prevenirea racelii si gripei. Usturoiul mai contribui la scaderea tensiuni arteriale si distrugerea colesterolului rau avand proprietati antibacteriene. Aceasta reteta de chifle de casa cu lapte te va face sa iti schimbi parerea despre chiflele facute in casa.
Asteptam parerile voastre.
Chifle pufoase cu usturoi si branza
Ingrediente
- Aluat
7 g drojdie
275 ml lapte
12 g zahar
520 g faina
6 g sare
1 ou
57 g unt
- Umplutura
340 g branza crema
75 g smantana de gatit 36-40 % gr
sare
- Topping Usturoi
7 g lapte condensat
1 ou
3-4 catei usturoi
185 g unt
1 lingura patrunjel uscat
15 g maioneza
Instructiuni
- Incepem prin a activa drojdia si punem la incalzit laptele. Atentie nu il fierbeti.
- Dupa aceasta punem 10-20 ml in lapte peste drojdie, zaharul, si mixam pana se dizolva. Lasam 10 min la activat.
- Acum ne ocupam de ingredeintele solide si punem faina intr-un bol. Peste mai adaugam sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa adaugam peste faina, drojdia activata, laptele caldut ramas, oul la temperatura camerei si framantam.
- Dupa aceasta acoperim cu un prosop sau folie de plastic si lasam sa se odihneasca 10 min.
- In continuarea adaugam peste aluat untul la temperatura camerei si framantam vreo 15 min pana se incorporeaza bine in aluat.
- Acum il lasam la dospit 40 min sau pana isi dubleza cantitatea. Dupa aceasta bagam la frigider pentru 2 ore.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. - Urmatorul pas este sa dam masa cu putina faina, punem aluatul si il impartim in 8 parti egale.
- Acum facem biluate si le punem pe tava cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30-40 min.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 20-25 min sau pana capata o crusta maro aurie.
- Cat timp se fac si de racesc chiflete ne apucam sa facem umplutura si punem intr-un bol branza crema, smantana de gatit, sarea si omogenizam bine.
- Urmatorul pas este sa facem toppingul de usturoi si curatam si pisam usturoiul. Usturoiul contribuie la intarirea sistemului imunitar si ajuta in prevenirea racelii si gripei. Pe langa faptul ca contribui la scaderea tensiuni arteriale si distrugerea colesterolului rau mai are si proprietati antibacteriene.
- In continuare topim untul, dupa care il punem intr-un bol.la 180 C circa 15 – 20 min.
- Mai adaugam laptele condensat, oul, usturoiul pisat, patrunjelul uscat, maioneza si omogenizam bine.
- Dupa ce s-au racit chiflele taiam de 3 ori dar nu pana jos.
- Cu un push sau cu o lingura adaugam compozitia din interior.
- Urmatorul pas este sa adaugam toppingul de usturoi si asezam din nou in tava.
- Mai bagam la cuptorul preincalzit inca 10-15 min pana se rumenesc bine.
- Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.