Prima pagină » Gogosi pufoase Churros

Gogosi pufoase Churros

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta gogosi pufoase Churros. Nu veti mai fi nevoiti sa mergeti in Spania sau Portugalia sa gustati aceste gogosi simple si delicioase pentru ca dupa aceasta reteta le veti face voi singuri acasa.

Cu origini spaniole si portugheze aceste gogosi pufoase Churros sunt o reteta de gogosi simple spaniole. Aceste gogosi se vor topi in gura si impreuna cu sosul de ciocolata va va face sa va simtiti ca ati facut o vizita in Spania.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Gogosi pufoase Churros. Gogosi simple spaniole
Advertisements

Gogosi pufoase Churros. Gogosi simple spaniole

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 175 g unt

  • 480 g apa

  • 20 g zahar

  • 1 lingurita sare

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 250 g faina

  • 6 oua

  • Sos ciocolata
  • 250 g smantana

  • 300 g ciocolata

  • zahar

  • Decor
  • 250 g zahar

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul de gogosi pufoase Churro si punem untul intr o oala. Indicat ar fi sa taiati untul in bucatele pentru ca se va topi mai repede si ingredintele vor fierbe mai usor.
  • Mai adaugam apa, zaharul, sarea, esenta de vanilie, punem pe foc la mediu si lasam pana incepe sa fiarba.
  • Acum luam de pe foc, adaugam faina si amestecam bine pana se incorporeaza in aluat.
  • Urmatorul pas este sa punem pe foc ca sa gatim faina. Amestecam iar cand aluatul se desprinde tot de pe oala il luam de pe foc.
  • Adaugam aluatul intr-un bol si il lasam un pic sa se raceasca ca sa nu ardem ouale.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum luam ouale si adaugam unul cate unul si mixam.
  • Consistenta aluatului trebuie sa fie una omogena si delicata sa se scurca usor de pe paleta. Daca simtiti ca mai trebuie ou mai adaugati.
  • Pregatim zaharul sa fie la indemana si daca vreti sa faceti sa fie ca cele originale din Spania adaugati si scortisoara macinata.
  • Umplem oala sau tigaiea cu ulei, dam la mediu si lasam sa se incinga.
  • Acum pregatim un push cu gaura de marimea unui deget si punem compozitia in el.
  • Dupa aceasta punem la prajit si taiem cu o foarfeca la lungimea dorita.
  • Lasam la prajit pe fiecare parte pana devin maro aurii.
  • Dupa ce sau prajit le scoatem pe servetele ca sa eliminam excesul de ulei.
  • Dupa aceasta le punem in zahar si le intoarcem pe ambele parti.
  • Acum ne apucam de sosul de ciocolata si punem smantana intr-o oala. O lasam pe foc pana incepe sa fiarba.
  • In continuare luam oala de pe foc si adaugam zaharul, ciocolata bucatita si amestecam pana se topeste.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *