Prima pagină » Placinta cu mere si sos

Placinta cu mere si sos

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta de placinta cu mere si sos si anume placinta americana cu mere. Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Aceasta reteta ariginara din america este iconica pentru america de nord. Aceasta reteta este pentru o tava de diametru 25,5 cm.

Cu un sos exceptional care o va face sa iasa in evidenta fata de celelalte retete de placinta cu mere si sos. Placintanta americana cu mere este o placinta care defineste in multe moduri Statele Unite ale Americii. Aluatul fraged de patiserie se va topi in gura. Combinatia de mere cu sos va va convinge sa devina un desert prezent pe mesele voastre.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Placinta cu mere si sos. Placinta americana cu mere.
Advertisements

Placinta cu mere si sos. Placinta americana cu mere.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina

  • 16 g zahar

  • 7 g sare

  • 44 ml ulei

  • 227 g unt

  • 60 ml apa

  • 10 ml otet alb

  • Sos
  • 115 g unt

  • 24 g faina

  • 60 ml apa

  • 150 g zahar

  • Umplutura
  • 1 kg mere

  • Décor
  • 1 ou

  • zahar

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul de placinta cu mere si sos prin a pune faina intr-un bol.
  • Mai daugam zaharul, sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Acum mai adaugam uleiul peste ingredientele solide si mixam. Facem acest lucru ca untul sa nu se mixeze foarte mult cu faina, uleiul avand rol de a imbraca faina si de a nu absorbi foarte mult untul.in.
  • In continuare adaugam untul care a fost scos de la frigider cu 14 min inainte de al folosii si amestecam pana cand untul se incorporeaza uniform in compozitie, dar tutusi reusim sa il vedem.
  • Urmatorul pas este sa adaugam apa, otetul si incepem sa mixam cu o lingura de lemn.
  • Dupa aceasta punem aluatul pe masa si razuim si punem aluatul peste, dupa care presam usor. Facem acest lucru sa creeam cat mai multe straturi.
  • Acum impartim aluatul in doua, punem in folie de plastic si bagam la congelator pentru 1 ora.
  • In continuare ne apucam de sos si punem o oala pe foc la mediu dupa care adaugam untul si il topim
  • Adaugam faina peste unt si amestecam in continuu cam 1 minut.
  • In timp ce mixam adaugam apa, zaharul si asteptam sa inceapa sa fiarba.
  • Atunci cand fierbe reducem la mic si lasam sa fiarba cam 3-4 min amestecand din cand in cand.

    Apasati butonul de subscribe din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa curatam merele dupa care le taiem in felii subtiri.
  • Acum punem sosul peste mere si amestecam.
  • In continuare scoatem o parte din aluat de la congelator iar cealalta parte o punem la frigider pana o vom folosi.
  • Dam cu faina pe masa si ne apucam de intins aluatul. Diametrul ar trebui sa fie de minim 31-32 cm deoarece vom imbraca si marginile placintei.
  • Acum transferam aluatul cu ajutorul unui facalet in tava si il aranjam frumos.
  • Urmatorul pas este sa turnam compozitia de mere si sa o nivelam.
  • Scoatem si cealalta parte de aluat din frigider, dam cu faina pe masa si ne apucam sa intindem. De aceasta data intindem aluatul la un diametru de 28 cm.
  • Acum taiem 16 fasii de aproximativ 1,2 cm.
  • In continuare punem 8 fasii incepand din centru spre margini.
    Acum ne apucam de impletit si tragem peste o fasie da una nu pana la jumatatea placintei.
  • Punem fasia si dam inapoi pe celelalte. Acum tragem inapoi celelalte faisii care nu le am tras mai devreme si punem alta fasie.
  • Facem aceasta operatiune pana terminam cu celelalte fasii ramase lasand un mic spatiu intre ele.
  • Acum bagam marginile fasiilor apasand la sfarsit usor pe margini ca acestea sa nu fie prea inalte si sa se arda la cuptor.
  • Acum batem oul si dam peste placinta. Mai presaram zahar deasupra.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 220 C circa 15 min.
  • Dupa aceasta coboram temperatura la 176 C si mai lasam 45 min.
  • Va spun sincer ca miroase extraordinar in bucatarie, si va spun ca trebuie sa lasati la racit cel putin o ora ca in mommentul in care taiem sa nu se imprastie merele.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *