Prima pagină » Mini tarte cu fructe congelate

Mini tarte cu fructe congelate

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta de mini tarte cu fructe congelate. Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Daca sunteti în cautarea unui desert distractiv si usor, care va multumi cu siguranta pe toata lume, nu cautati mai departe! Aceste mini tarte cu fructe congelate sunt modalitatea perfecta de a incheia o masa. Sunt facute cu o crusta de patiserie cu unt, umplute cu crema de vanilie și acoperite cu fructele congelate.

Advertisements

Am hotarat sa le facem cu fructe congelate deoarece sunt la indemana tuturora si le putem gasi pe toata durata anului.

Cu cateva ingrediente simple si cateva minute din timpul tau, poti crea un desert delicios pe care toata lumea il va indragi. Asadar, sa ne apucam de coacere! Iată o reteta sigura pentru a face mini tarte cu fructe congelate, care cu siguranta vor fi un succes!

Cand vine vorba de coacere, exista ceva deosebit de special in aluatul de tarta. Este o combinatie de dulce și chiar puțin crocant. Fie ca faci tarte delicioase cu fructe congelate sau fructe proaspete, aluatul de tarta este fundamentul tuturor.

A face aluat de tarta de la zero este mai usor decat ati crede! Cu doar cateva ingrediente si cativa pasi simpli, puteți face o crusta de patiserie delicioasa, putin crocanta, care va fi baza perfecta pentru aproape orice umplutura de tarte dulce sau sarata. Nu numai ca este usor de facut, dar este si o modalitate excelentă de a-ti personaliza tarta pentru orice ai chef. In plus, este o modalitate grozava de a-ți impresiona prietenii și familia cu priceperea ta la copt!

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Reteta mini tarte cu fructe congelate | reteta aluat tarte
Advertisements

Reteta mini tarte cu fructe congelate | reteta aluat tarte

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 180 g unt

  • 120 g zahar pudra

  • 1g sare

  • 75 g ou

  • 375 g faina

  • Crema vanilie
  • 473 ml lapte

  • 6 galbenusuri

  • 135 g zahar

  • 5 lingurite esenta vanilie

  • 37 g amidon

  • 15 unt

  • Topping fructe
  • 40 g unt

  • 400 g fructe de padure

  • 70 g zahar

  • 40 g amidon

Instructiuni

  • Incepem sa facem aluatul de mini tarte cu fructe congelate prin a pune untul la temperatura camerei intr-un bol si il mixam cu o spatula.
  • Mai adaugam zaharul pudra, sare si mixam sa se integreze in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa adaugam ouale si mixam din nou pana se incorporeaza bine.
  • Incontinuare vom adauga faina si mixam pana aceasta se incorporeaza bine.
  • Acum punem o hartie de copt si punem aluatul in form de bila pe el, dupa care acoperim cu o folie de plastic si intindem aluatul la aproximativ 4 mm grosime.
  • Dupa aceasta bagam la frigider pentru 30 min.
  • In continuare ne apucam si facem crema de vanilie si punem laptele intr-o cratita. Cel mai bine este sa folosim lapte de 3,5 % grasime, ii va da un gust mult mai bogat.
  • Urmatorul pas este sa adaugam esenta de vanilie si punem pe foc la mediu. Atentie nu lasati sa fiarba complet cand a inceput sa fiarba pe margini il luam de pe foc.
  • Acum luam ouale la temperatura camerei si separam galbenusurile de albusuri. Mai adaugam zaharul si batem ouale pana acestea devin un galben deschis.

    Apasati butonul de subscribe din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • In continuare adaugam amidonul de porumb si mixam. Aceasta pulbere alba extrasa din porumb este recomandata pentru folosirea in bucatarie deoarece este foarte sanatoasa. Cu un continut 0 de gluten si cu o pondere de 349 calorii pe suta de grame, amidonul de porumb este o sursa excelenta de glucoza si adjuvant al aparatului digestiv.
  • Urmatorul pas este sa umplem o cescuta cu laptele cald si in timp ce mixam turnam putin cate putin peste oua ca sa le aducem la o temperatura mai apropiata de cea a laptelui din oala. Facem acest lucru ca ouale sa nu se arda.
  • Acum turnam si restul de lapte din oala, mixam.
  • In continuare punem oala inapoi pe foc la mediu si amestecam pana aceasta se incheaga, dupa care luam de pe foc.
  • Urmatorul pas este sa adaugam untul pentru ai da o textura mai cremoasa si mixam.
  • Acoperim cu o folie sa nu faca crusta pana terminat de pregatit forma cu aluat.
  • Acum scoatem aluatul de la frigider si cautam o forma rotunda care sa fie acelasi diametrul cu forma de tarte. Decupam forme doar pentru cele care le vom baga la cuptor. Restul de aluat il bagam inapoi la frigider.
  • Urmatorul pas este sa punem fiecare rotund in forma lui si apasam usor cu degetele pana ce aluatul iese putin peste marginea formei.
  • In cotinuare punem untul in oala la foc mic si il topim.
  • Peste mai adaugam fructele, zaharul si amestecam pana zaharul se topeste dupa care lasam sa inceapa sa fiarba.
  • Urmatorul pas este sa adaugam amidonul si amestecam pana compozitia incepe sa se inchege un pic.
  • Daca crema de vanilie a inceput sa se intareasca luam un tel si amestecam bine.
  • In continuare umplem forma cu 2/3 crema de vanilie dupa care adaugam si toppingul de fructe.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 190 C circa 20 – 25 min.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *