Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna reteta cartofi prajiti ca la McDonalds. Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
Cu atata reclama pe toate canalele de televiziune si socializare cred ca nu exista copil sau adult care sa nu fi auzit de cartofi prajiti ca la McDonalds. A mânca la McDonalds este un ritual din copilarie pentru multi oameni.
Pentru multi copii, sa mananci la McDonalds este la fel de normal ca si sa mananci acasa. De fapt, multi oameni gatesc acasa, copiend mancaruri populare din restaurante. Unul dintre cele mai populare stiluri de gatit acasa este duplicarea unei retete de la un restaurant celebru.
Aceasta include copierea profilului de arome, a gustului si a etapelor de preparare din acel restaurant. Acest lucru nu numai ca le permite oamenilor sa-si pregateasca mancarea preferata acasa, dar sa si economiseasca bani.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Cartofi prajiti ca la McDonalds
Ingrediente
1,5 kg cartofi
22 ml otet alb
sare
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta McDonald’s de cartofi prajiti de casa prin a curata cartofii.
Pe langa amidon, cartofii conțin vitamine, minerale și fibre. Sunt bogate în vitamina C, care este un antioxidant. Cartofii au fost o sursa de hrana salvatoare, deoarece vitamina C a prevenit scorbutul. Un alt nutrient important din cartofi este potasiul, un electrolit care ajuta la functionarea inimii, muschilor si sistemului nervos. Pielea cartofului contine fibre, care sunt importante pentru sanatatea digestiva. - In continuare pregatim un bol cu apa rece si ne pucam sa taiem cartofi la o grosime intre 5-7 mm.
Ii bagam in apa ca sa nu devina maronii si sa prevenim oxidarea dupa care ii spalam bine. - Acum punem o oala cu apa pe foc si adaugam cartofii, otetul si ii lasam sa fiarba pentru 10 min. Aciditatea otetului tine cartofii impreuna, astfel incat sa nu devina moi si sa nu se destrame in timp ce fierb.
Fierberea dupa parerea mea este pasul secret. Fierberea nu numai ca pregateste interiorul cartofului prajit, astfel incat acesta va fi bun si moale cand il mancati, dar, mai important, acest pas este secretul pentru a preveni ca cartofii prajiti sa nu devina maro inchis mai tarziu in procesul de prajire. - Intre timp pregatim un bol cu apa rece. Dupa aceasta ii pune intr o strecuratoare si ii scufundam in apa rece. Trecerea cartofilor de la fierbinte la rece, intareste pulpa si face aroma cartofului mai pronuntata.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Acum scoatem cartofi din apa rece se ii lasam la scurs ca sa nu avem probleme cu uleiul la prajire.
- Acum punem o tigaie la foc si incingem uleiul. Adaugam cartofii dar nu ii prajim de tot. In momentul in care aceastia capata o crusta fina ii scoatem pe un prosop de bucatarie si scoatem excesul de ulei.
- Dupa ce s au racit in punem intr o punga si ii bagam la congelator. Inghetarea afecteaza structura interne a cartofilor, astfel incat acestia se gatesc mai pufosi pe interior. Acest pas poate fi optional daca va grabiti. Dar, daca doriti sa continuati direct la pasul urmator, trebuie sa ii lasati cel putin sa se raceasca mai intai.
- Acum incingem din nou uleiul si scoatem cartofi de la congelator. Ii adaugam si ii prajim pana devin aurii.
- Ulterior adaugam sare.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.