Prima pagină » Covrigi polonezi insiropati cu miere

Covrigi polonezi insiropati cu miere

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna impreuna covrigi polonezi insiropati cu miere. Aceasta reteta este o reteta de patiserie care va va convinge sa nu mai cumparati niciodata polonezi.

O alta reteta ca la patiserie este si aceasta reteta de covrigi polonezi insiropati cu miere. Am cautat sa vorbim cu un patiser sa aflam cele mai tari secrete pentru a realiza acesti covrigi polonezi acasa si am reusit. In aceasta reteta veti afla tot ce trebuie sa realizati aceasta reteta usor chiar daca nu esti patiser.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Covrigi polonezi insiropati cu miere si pudrati cu nuca de cocos ca la patiserie.
Advertisements

Covrigi polonezi insiropati cu miere si pudrati cu nuca de cocos ca la patiserie.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 25 g drojdie proaspata

  • 250 ml lapte

  • 100 g zahar

  • 3 oua

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 150 g de unt

  • 650 g faina

  • Sare

  • Sirop
  • 500 ml apa

  • 300 g zahar

  • 5 lingurite esenta vanilie

  • nuca de cocos

  • 100 g miere

Instructiuni

  • Incepem prin a pune laptele la incalzit atentie nu il fierbem
  • Intre timp sfaramam drojdia cu o furculita iar in momentul in care laptele s-a incalzit punem putin peste drojdie. O dizolvam dupa care adaugam si restul de lapte.
  • Mai adaugam zaharul, ouale si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul.
  • Dupa aceasta luam 50 g din unt si il topim dupa care il adaugam peste compozitie si amestecam.
  • Dupa aceasta adaugam un praf de sare peste faina si amestecam sa se distribuie uniform.
  • Urmatorul pas este sa adaugam faina si sa framantam pana se incorporeaza bine.
  • Dupa ce am terminat cu faina il acoperim sa il lasam la cald circa 40-50 min.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si incercam sa il intintem intr-un patrat.
  • Dupa ce am intins luam untul ramas adica 100 g il intindem peste aluat. Acesta va face ca aluatul sa se transforme intr-un alt tip de faietaj decat cel care l-am mai realizat.
  • Dupa aceasta inpaturim aluatul intr-un plic dupa care in mai impaturim in 3 in acest fel.
  • Bagam aluatul la congelator pentru 15 min.
  • Acum scoatem aluatul de la congelator si incercam din nou sa il intindem intr-un dreptunghi cu o lungime de 40-45 cm.
  • Dupa ce am intins taiem fasii de 1,5 cm dupa care luam doua cate doua si le impletim.
  • Urmatorul pas este sa formam covrigul.
  • Pregatim tava de copt si ungem cu putin ulei dupa care punem covrigii si bagam la cupturul preincalzit la 180 g pentru aproximativ 20 -25 min in functie de cuptor.
  • Ne apucam sa facem siropul si adaugam intr-o oala apa, zaharul,esenta de vanilie si miere.
  • Dupa ce acesta a inceput sa fiarba un pic il oprim si il lasam de o parte.
  • Dupa ce covrigii s-au copt ii scufundam pe rand in sirop cate 1 min pe fiecare.
  • Dupa acesta ii pudram cu nuca de cocos si suntem gata.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *