Prima pagină » Ardei umpluti cu carne tocata legume

Ardei umpluti cu carne tocata legume

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna ardei umpluti cu carne tocata legume. O reteta delicioasa in care cea mai buna leguma este carnea.

Reteta ardei umpluti cu carne tocata si orez isi are originile in bucataria levantina (otomana sau araba). Aceasta delicatese culinara care se realizeaza extrem de usor este una dintre preparatele ce nu lipsesc de pe masa romanilor.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Ardei umpluti cu carne tocata, legume si orez. Reteta cu secrete.
Advertisements

Ardei umpluti cu carne tocata, legume si orez. Reteta cu secrete.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 7-8 ardei medii

  • 1k carne tocata mixta

  • 1 ceapa mare

  • 60 g orez

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita piper

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 lingurita cimbru

  • 4-5 rosii

  • 500 ml suc de rosi

  • 2-3 linguri bulion

  • smantana sau iaurt

Instructiuni

  • Incepem prin a spala bine bine ardeii si ai curata de seminte. Putem face acest lucru cu un cutit dupa care bagam mana si scoatem restul de seminte.
  • Urmatorul pas este sa ne apucam de compozitie si incepem prin a taia marunt ceapa si o calim.
  • Dupa care adaugam orezul si il calim 2 -3 min.
  • Cat timp ceapa se raceste un pic adaugam carnea intr-un bol, este important carnea sa fie amestem porc-vita. Aceasta combinatie ii va da un gust mai bun.estecam.
  • Dupa aceasta adaugam sarea, piperul, boiaua, cimbrul si ceapa calita si omogenizam compozitia.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Incontinuare ne apucam si umplem ardeii cu compozitie.
  • Urmatorul pas este sa facem capacelele din rosii si le taiem in acest fel, dupa care le adaugam la fiecare ardei.m mai realizat.
  • Luam ardeii si ii asezam intr-o oala de ciorba cu diametru de 24 cm si adancimea de 11 cm. Dupa aceasta adaugam sucul de rosii, bulionul si 2 cani de apa.
  • Ii punem la fiert la foc mediu cu capacul intredeschis. In momentul in care incep si fierb ii mai lasam in jur de 1 ora.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *