Prima pagină » Chiftele pufoase cu sos de rosii

Chiftele pufoase cu sos de rosii

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna chiftele pufoase cu sos de rosii.

Retetea de chiftele pufoase cu sos de rosii si cimbru este preferata mea cand vine vorba de carne tocata in mancare. De fiecare data fac mai multe chiftele pentru ca este o reteta 2 in 1 deoarece le poti manca si fara sos. Voi cum preferati cu sos sau fara ?

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Reteta chiftele pufoase cu sos de rosii si cimbru. Cum sa faci o reteta delicioasa.
Advertisements

Reteta chiftele pufoase cu sos de rosii si cimbru. Cum sa faci o reteta delicioasa.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Chiftelute
  • 1 kg carne tocata mixta

  • 35 g usturoi

  • ½ lingurita cimbru

  • ½ lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • 1 legatura marar

  • 90 g paine

  • 2 oua

  • Sos
  • 1 l suc de rosii

  • 3 linguri bulion

  • 70 ml ulei

  • sare

  • piper

Instructiuni

  • Incepem prin a pune carnea tocata intr-un bol si o amestacam un pic. Carnea este mixta vita-porc fapt ce face sa ii dea un gust mai bun.
  • Dupa aceasta adaugam usturoiul peste carne.
  • Urmatorul pas este sa taiem mararul si sa il punem peste compozitie. Stiati ca frunzele si semintele au un ulei volatil cu un continut de pana la 60% carvona, un antioxidant puternic care se regaseste si in semintele de chimen si frunzele de dafin, dar si substante minerale precum calciu, fier, magneziu, sulf si vitaminele A, B și C.
  • In contiunare adaugam cimbru, sare, piper.
  • Urmatorul pas este sa inmuiem paine in apa dupa care o stoarcem bine si o adaugam sfaramand-o.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Mai adaugam si ouale si ne apucam sa amestecam bine bine de tot.
  • Dupa acesta luam un bol cu apa ce ne va ajuta in modelarea chiftelutelor. Si ne apucam sa le formam in acest fel.
  • Dupa aceasta ne apucam sa le prajim. Un secret este ca in momentul in care le prajiti sa le intoarceti din 5 in 5 min. Acest lucru va face ca ciftelutele sa se prajeasca uniform.
  • Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem sosul si punem intr-o tigaie uleiul si il incalzim un pic.
  • Dupa care adaugam sosul de rosii, bulionul, sare si piperul si amestecam. Lasam sa fiarba la foc mic 10 min.t in jur de 30 min.
  • Dupa aceasta adaugam chiftelutele si mai lasam 2-3 min.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *