Dragi prieteni, astazi a fost o zi specială pentru mine, am pregatit Mucenici moldovenesti cu nuca foarte pufosi, care sunt foarte pufosi si deliciosi! Acest desert este tradițional in Moldova si se sarbatoreste în fiecare an la 9 martie.
Mucenicii sunt gatiti sub forma de opt, pentru a reprezenta semnul infinitului si simbolizeaza sacrificiul martirilor crestini. Dupa ce sunt copti, sunt serviti cu sirop de miere si nuca macinata, ceea ce ii face sa fie cu adevarat un deliciu pentru papilele gustative.
Așadar, daca vrei sa te bucuri de o gustare dulce și sarbatoresti traditia cu prietenii si familia ta, iti recomand sa incerci aceasta reteta delicioasa de Mucenici moldovenesti cu nuca pufosi. Bon appétit!
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Mucenici moldovenesti cu nuca foarte pufosi
Ingrediente
- Aluat
35 g drojdie proaspata
430 ml lapte
180 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
1 lingurita esenta vanilie
800 g faina
12 g sare
20 g ulei
100 g unt
- Decor
1 ou
100 g nuca
100 g miere
Instructiuni
- Incepem prin a incalzi un pic laptele atentie nu il fierbem.
- Intre timp sfaramam drojdia si adugam un pic de lapte dupa care o dizolvam. Lasam 10 min.
- Intre timp adaugam faina intr-un bol peste care punem sarea si o amestecam bine ca sare sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa punem drojdia intr-un bol peste care adaugam restul de lapte caldut, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si amestecam ca zaharul sa se topeasca.
- Dupa aceasta ne apucam si topim untul.
- Acum luam bolul cu faina si peste turnam compozitia lichida dupa care ne apucam de framantat un pic.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Adaugam uleiul si untul toipit si framantam din nou bine. Dupa ce am framantat lasam aluatul la dospit circa 1 ora.
- Intre timp macinam nuca si batem oul pentru uns.
- Acum ca s a dospit punem putin ulei pe masa.
- Impartim compozitia in 12 si ne apucam de format mucenicii.
- Dupa aceasta acoperim cu un prosop si mai lasam la crescut cam 20-30 min.
- Dupa aceasta punem hartie de copt in tava si ungem cu un pic de ulei.
- Punem mucenicii in tava dupa care ungem cu ou batut si adaugam nuca macinata.
- Urmatorul pas este bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade circa 30 min.
- Uitati cat de frumosi sunt dar ca sa punem cireasa pe tort ii dam pe acestia cu miere.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.