In aceasta retete de pizza cu piept de pui secrete si cascaval veti afla secrete din arta culinara italiana si anume cum sa faceti si sa framantati un aluat extrem de pufos pentru un blat exceptional. Dar si cum sa faceti compozitia perfecta pentru aceasta pizza cu piept de pui si cascaval.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Pizza cu piept de pui secrete
Ingrediente
- Blat
3,5 g drojdie uscata
160 ml apa
250 g faina
17 g sare
- Compozitie
1 ardei
100 g suc rosii
sare
250 g piept pui
50 g masline
200 g cascaval
4 linguri ulei masline
Instructiuni
- Incepem pria a incalzi un pic apa atentie nu o fierbeti.
- Dupa aceasta punem putina apa peste drojdie si amestecam.
- Urmatorul pas este sa punem faina intr-un bol si sa adaugam sare. Amestecam bine ca sare sa se distribuie uniform in compozitie.
- Dupa aceasta adaugam restul de apa peste drojdie si amestecam. In continuare punem drojdia peste faina si incepem sa framantam.
- Dupa ce faina s a incorporat mai framantam. Dupa aceasta punem putin faina pe masa si dam compozitia prin ea dupa care impatim in 2 bucati.
- Punem pe un platou bilutele punem putina faina pe platou si deasupra bilutelor si lasam la dospit min 2 ore.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Cat timp aluatul creste si se odihneste pe apucam de razuit cascavalul. Taiem ardeiul.
- Urmatorul pas este sa taiem pieptul de pui bucatele mici dupa care il punem prajit un pic pana carnea devine alba.
- Dupa aceasta adaugam si ardeiul si il calim un pic.
- Dupa aceasta luam sucul de rosii, adaugam sare si amestecam bine.
- Acum ca aluatul s a dospit luam tava punem putina faina si incepem sa intindem.
- Dupa care punem sucul de rosii, 1 lingura de ulei de masline, puiul cu ardei, maslinele, cascavalul dupa care inca o lingura de ulei de masline.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 230 grade circa 15-20 min.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.