Prima pagină » Placinte Moldovenesti cu Branza

Placinte Moldovenesti cu Branza

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna Placinte Moldovenesti cu Branza.

Aveam o tara extraordinar de frumoasa din toate privintele dar cred ca cea mai frumoasa parte este cultura culinara. Ne-am hotarat sa realizam impreuna o reteta specifica Moldovei si anume Placinte Moldovenesti cu Branza.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Placinte Moldovenesti cu Branza
Advertisements

Placinte Moldovenesti cu Branza

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina

  • 500 ml apa

  • ½ lingurita zahar

  • ½ lingurita sare

  • 15 g drogdie proaspata

  • Compozitie interior
  • 1 kg branza vaca

  • 2 oua

  • sare

  • Decor
  • 1 ou

Instructiuni

  • Incepem prin a incalzi un pic apa dar atentie nu o fierbem.
  • Intre timp sfaramam drojdia dupa care adaugam putina apa calda si o dizolvam dupa care o lasam 5 min.
  • Intre timp punem faina intr-un bol si adaugam sarea si le amestecam ca acesta sa se distribuie uniform in aluat.
  • Dupa aceasta adaugam zaharul si restul de apa peste drojdie si amestecam un pic sa se dizolve zaharul.
  • Urmatorul pas este sa adaugam faina si sa o framantam bine.
    Stiati ca zaharul adauga dulceata si contribuie la rumenirea placintei. Rolul principal al zaharului din produsele cu faina este de a oferi hrana pentru drojdie.
  • Dupa aceasta lasam la odihnit 40 min.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Cat timp aluatul sta la dospit ne apucam si facem compozitia din interior si incepem prin a sfarama branza peste care adaugam ouale si sare daca doriti compozitia sa fie mai sarata si amestecam bine.
  • Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 10 buc si le dam o forma de bilute.
  • Dupa aceasta lasam 5 min la odihnit.
  • Urmatorul pas este sa intindem bilutele in acest fel, dupa care le punem pe rand pe o farfurie si le ungem cu ulei.
  • Lasam 10 min la odihnit.
  • Dupa aceasta luam fiecare bucata si o intindem dupa care mai dam o data cu ulei.
  • Urmatorul pas este sa punem branza dupa care rulam aluatul si ii dam forma placintei.
  • Ungem tava cu putin ulei dupa care punem placintele si dam cu oul batut deasupra.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 230 C circa 20-30 min.lasam 2-3 min.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *