Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Placinte Moldovenesti cu Branza
Ingrediente
- Aluat
1 kg faina
500 ml apa
½ lingurita zahar
½ lingurita sare
15 g drogdie proaspata
- Compozitie interior
1 kg branza vaca
2 oua
sare
- Decor
1 ou
Instructiuni
- Incepem prin a incalzi un pic apa dar atentie nu o fierbem.
- Intre timp sfaramam drojdia dupa care adaugam putina apa calda si o dizolvam dupa care o lasam 5 min.
- Intre timp punem faina intr-un bol si adaugam sarea si le amestecam ca acesta sa se distribuie uniform in aluat.
- Dupa aceasta adaugam zaharul si restul de apa peste drojdie si amestecam un pic sa se dizolve zaharul.
- Urmatorul pas este sa adaugam faina si sa o framantam bine.
Stiati ca zaharul adauga dulceata si contribuie la rumenirea placintei. Rolul principal al zaharului din produsele cu faina este de a oferi hrana pentru drojdie. - Dupa aceasta lasam la odihnit 40 min.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Cat timp aluatul sta la dospit ne apucam si facem compozitia din interior si incepem prin a sfarama branza peste care adaugam ouale si sare daca doriti compozitia sa fie mai sarata si amestecam bine.
- Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 10 buc si le dam o forma de bilute.
- Dupa aceasta lasam 5 min la odihnit.
- Urmatorul pas este sa intindem bilutele in acest fel, dupa care le punem pe rand pe o farfurie si le ungem cu ulei.
- Lasam 10 min la odihnit.
- Dupa aceasta luam fiecare bucata si o intindem dupa care mai dam o data cu ulei.
- Urmatorul pas este sa punem branza dupa care rulam aluatul si ii dam forma placintei.
- Ungem tava cu putin ulei dupa care punem placintele si dam cu oul batut deasupra.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 230 C circa 20-30 min.lasam 2-3 min.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.