Dragii mei ne-am hotarat sa incercam o prajitura greceasca de post cu nuca delicioasa. Cand veti gusta aceasta prajitura nici nu veti realiza ca nu are lapte si oua. Aceasta este perfecta si pentru vegani.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura greceasca de post cu nuca
Ingrediente
38 g in macinat
125 ml apa
400 g faina
coaja de la o portocala
3 g sare
9,5 g praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
350 ml suc portocale
200 g zahar
300 ml ulei masline extra virgin
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita bicarbonat
120 g nuca
zahar pudra
Instructiuni
- Dragii mei incepem prin a macina semintele de in. Acesta il folosim ca sa substituim oul. Dupa care adaugam apa si amestecam. Tocmai ce am facut un ou de in cum ii spun bucatarii internationali.
- Dupa aceasta facem la frigider 10-15 min.
- Urmatorul pas este sa punem faina intr-un bol. Dupa care radem peste coaja de la o postocala. Daca avem mandarine folosim 2.
- In continuare adaugam sarea, praful de copt si scortisoara macinata si amestecam bine.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Dupa aceasta punem zaharul intr-un bol si adaugam uleiul de masline, inul cu apa de la frigider si esenta de vanilie dupa care amestecam un pic.
- Luam sucul de portocale si deasupra compozitiei punem bicarbonatul in suc si amestecam.
- Adaugam sucul de portocale peste compozitie si amestecam.
- Dragi mei acum adaugam faina in 3 randuri si amestecam dar nu prea mult. Cand adaugam ultima parte de faina adaugam si nuca macinata si amestecam. Dar repet nu prea mult.
- Acum luam vasul si il dam cu putin ulei dupa care turnam compozitia si o nivelam. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 35-40 min.
- Ca sa vedem daca s-a copt folosim testul cu scubitoarea. Acum luam zaharul pudra si il presaram peste prajitura.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.