Prima pagină » Placinta cu praz si branza vegana

Placinta cu praz si branza vegana

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o placinta cu praz si branza vegana. Sau cum este numita la armani Pita cu praz. Aceasta placinta este pentru 2 tavi de 30×20 cm

Placinta cu praz si branza de post este o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta vegana sau post. Dar si pentru cei care doresc sa incerce o alternativă sanatoasa si delicioasa la placinta traditionala.

Advertisements

Aceasta reteta placinta cu praz si branza de post este usor de preparat, folosind doar câteva ingrediente simple. Dar oferind o varietate de arome și texturi delicioase. Aluatul vegan se poate face rapid din faina, apa si margarina vegetala, in timp ce umplutura de praz este bogată in nutrienti si arome complexe.          

In concluzie, aceasta placinta cu praz de post vegana este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru oricine doreste sa incerce ceva nou si sa-si imbunatateasca alimentatia. Este o alegere perfecta pentru pranz, cina sau chiar micul dejun si poate fi impartasita cu familia și prietenii.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Placinta cu praz si branza vegana
Advertisements

Placinta cu praz si branza vegana

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina

  • 350 ml apa

  • sare

  • 200 g margarina vegetala

  • Compozitie interior
  • 600 g praz

  • 50 ml ulei

  • 150 g branza tofu

  • 80 ml apa

  • sare

Instructiuni

  • Incepem prin taia prazul si eliminam ¼ din partea de frunze ale prajului. Dupa care taiam prajul pe lung in patru.
  • In continuare taiem marunt prazul.
  • Prazul este un ingredient extrem de benefic în alimentatie. Este bogat în vitaminele A, C și K, precum și în fibre, minerale si antioxidanti. De asemenea, are un continut scazut de calorii, facandu-l o alegere excelenta pentru cei care incearca sa-si mentina greutatea sau sa slabeasca. Consumul regulat de praz poate contribui la reducerea inflamatiei, imbunatatirea digestiei si stimularea sistemului imunitar.
  • Acum ne apucam si maruntim branza.
  • Urmatorul pas este sa punem uleiul intr-o cratita punem la foc mic.
  • Adaugam prajul si il calim un pic.
  • In continuare mai adaugam branza maruntita, apa, sarea si lasam sa fiarba in jur de 5 min sau pana se inmoie prazul.
  • Acum punem margarina la topit. Cand aceasta s-a topit o lasam sa se raceasca si o bagam la congelator pentru 20 min sau pana se intareste.
  • Acum scoatem margarina si si apasam pe margine cu degetul si scurgem excesul de apa din ea. Facem aceasta operatiune pentru un foietaj mai bine realizat.
  • Dupa aceasta o topin din nou.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa facem aluatul si punem faina intr –un bol, punem sarea si mixam.
  • Dupa care adaugam in centru apa putin cate putin si incepem sa framantam. Lasam sa se odihneasca 10 min.
  • Continuam prin a imparti aluatul in 4 parti egale, doua pentru fiecare tava. Dupa aceasta luam o parte si o intindem cat mai subtire. Luam margarina topita si dam peste aluat. Dupa aceasta impaturim aluatul.
  • Dupa aceasta mai dam cu margarina inca o data si impaturim pe lung. Punem la congelator pentru 20 min.
  • Facem si pentru a 2 a foaie aceeasi operatiune, si bagam si pe aceasta la congelator pentru 20 min.
  • Scoatem aluatul si il intindem putin mai mare decat tava.
  • Dupa aceasta dam cu putin ulei tava si punem prima foaie. tUrmatorul pas este sa punem jumatate din compozitia din interior.
  • Dupa aceasta intindem si a 2 a foie si o punem deasupra.
  • Acum ungem cu putin ulei deasupra si bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 50 min.
  • Acoperim cu un prosop si o lasam la racit.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *