Aceasta reteta de biscuiti grecesti insiropati insiropati cu suc portocale este probabil cea mai buna reteta de biscuiti care am mancat vreo data. Insiropati la fel ca baclavalele elibereaza o explozie de gusturi in gura. Momentul cafelei de dimineata se va schimba complet dupa ce veti adauga acesti biscuiti de post.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Biscuiti grecesti insiropari cu suc portocale
Ingrediente
- Blat
580 g faina
5 g praf de copt
coaja de la 1 portocala
250 ml ulei masline
100 g zahar
125 ml suc de portocale
7 g bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta vanilie
1 pliculet zahar vanilat
- Sirop
230 ml apa
200 g zahar
340 g miere
- Decor
100 g nuca
Instructiuni
- Primul pas este sa mestecam ingredientele uscate si punem faina intr-un bol.
- Dupa care adaugam praful de copt, coaja de portocala si amestecam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
- Acum ne ocupam de ingredientele lichide si punem uleiul de masline, zaharul si amestecam.
- Punem zaharul cu ingredientele lichide ca sa se topesca si sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa stingem bicarbonatul de sodiu cu sucul de portocale si sa il adaugam peste ulei dupa care amestecam.
- Incontinuare adaugam ingredientele lichide peste cele uscate. Nu framantam prea mult deoarece nu dorim ca uleiul de masline sa se separe de celelalte ingrediente.
- Dupa ce am framantat este bine sa il lasam la odihnit pentru 15 min.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Acum luam aluatul si il intindem la o grosime cam de 1, 3 cm. Daca se lipeste cumva dam cu putin ulei pe facalet.
- Dupa ce am intins folosim formele care le avem la dispozitie sa decupam biscuitii. Luam coca ramasa si o intindem din nou si decupam restul de biscuiti.
- Luam tava si punem hartie de copt dupa care punem biscuitii. tBagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 35 min.
- Intre timp ne apucam si facem siropul si punem intr-un bol apa, zaharul, mierea si amestecam pana se topesc. In multe retete greceste cele trei ingrediente se fierb, dar prin fierbele mierea isi pierde toate propietatile benefice corpului nostru, ba chiar conform studiilor poate vedeni toxica.
- Mai macinam si 100 g de nuca dar nu foarte fin.
- Acum ca biscuitii sau facut scoatem hartia de copt si turnam o sirop cat incape in tava.
- Lasam 15 min dupa care ii intoarcem ca sa se insiropeze bine.
- Dupa ce acestia s-au insiropat adaugam peste ei nuca macinata.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.