Prima pagină » Prajitura de post vegana cu morcovi

Prajitura de post vegana cu morcovi

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna prajitura de post vegana cu morcovi. Aceasta reteta este pentru un vas de yena de 22cm X 30 cm si adancimea de 5 cm.

Aceasta prajitura de post vegana cu morcovi va fi un deliciu pentru toti. Cei pe care ii veti servi cu aceasta prajitura vegana nu vor realiza ca nu contine lapte si oua.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura de post vegana cu morcovi
Advertisements

Prajitura de post vegana cu morcovi

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 7 g in macinat

  • 45 ml apa

  • 320 ml lapte soia

  • 15 ml otet mere

  • 1/2 lingurita bicarbonat

  • zeama de lamaie

  • 200 g morcovi

  • 130 g ananas conserva

  • 400 g faina

  • 50 g nuca cocos

  • Sare

  • 1 pliculet praf de copt

  • 70 g margarina vegetala

  • 200 g zahar

  • 1 lingurite esenta vanilie

  • Crema
  • 200 g margarina vegetala

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 1 lingurita otet mere

  • 400 g zahar pudra

  • 30 ml lapte soia

  • 1 lingurita zeama lamaie

Instructiuni

  • Primul pas sa facem un 2 oua de in si macinam 15 g in.
  • Dupa care adaugam 90 ml apa si amestecam bine.
  • Bagam la frigider 15 min sa se inchege.
  • Urmatorul pas este sa amestecam laptele de soia si otetul de mere. Dupa care luam bicarbonatul il punem peste zeama de lamaie si amestecam.
  • Intre timp ne apucam si curatam morcovi si ii dam pe razatoare. Gatit sau crud, morcovul este, fara indoiala, unul dintre cei mai mari aliati ai sanatatii noastre. Morcovii sunt bogati in vitamina A, ceea ce ii face benefici pentru ochii si mai ales pentru retina. Aceeasi vitamina este utila pielii, contribuind la incetinirea procesului de imbatranire si ajutand-o sa se vindece.
  • In continuare ne apucam si taiem ananasul in bucatele mici. Ananasul este foarte gustos, sarac in calorii si plin de nutrienti si antioxidanti. Nutrientii si compusii au beneficii dovedite in digestie, promoveaza imunitatea, amelioreaza simptomele in artrita, accelereaza recuperarea dupa interventii chirurgicale si stimuleaza regenerarea cutanata, fiind foarte util dupa efort fizic intens.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Acum ne apucam si punem faina intr-un bol.
  • Peste adaugam nuca de cocos, sarea, prapul de copt si amestecam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa amestecam margarina cu zaharul si sa amestecam un pic.
  • Dupa care adaugam inul, laptele de soia, esenta de vanilie, bicarbonatul si amestecam bine.
  • Acum incepem si adaugam treptat faina peste lapte si amestecam. Dupa aceasta adaugam morcovul, ananasul si amestecam.
  • Luam vasul si adaugam hartie de copt in acest fel. Punem compozitia in vas si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 1 ora
  • Intre timp ne apucam sa facem crema si punem intr-un bol margarina, zeama de lamaie, esenta de vanilie, otetul si omogenizam. tDupa aceasta adaugam treptat zaharul pudra si omogenizam.
  • La sfarsit adaugam 30 ml lapte soia sau cat va trebuie pentru a crea consintenta dorita a cremei.
  • Scoatem prajitura de la cuptor si o verificam sa vedem daca s-a copt cu scobitoarea si lasam la racit. Cand aceasta s-a racit taiem prajitura.
  • Cand aceasta s-a racit o indreptam si adaugam crema.
  • Bagam la frigider pentru 1 ora dupa care o taiem.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *