Cozonacul nu va mai fi atat de greu de facut cu aceasta reteta de cozonac fara framantare cu nuca si cacao. Cu o umplutura delicioasa de nuca si cacao aceasta reteta nu poate fi ratata de nimeni. Ce tip de reteta preferati : cozonac clasic, cozonac fara framantare sau cozonac Babka ?
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Pasca exact ca la manastire
Ingrediente
- Aluat
1 kg faina
1 lingurita sare
500 ml lapte
25 g drojdie prospata
260 g zahar
210 g unt
coaja de la o lamaie
6 galbenusuri
1 lingurita esenta vanilie
- Umplutura
150 g nuca
220 g zahar
35 g cacao
2 albusuri
1 lingurinta esenta de rom
- Decor
1 ou
Instructiuni
- Primul pas este sa punem faina intr-un bol dupa care adaugam sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie. Atentie nu puneti niciodata sarea cand vreti sa activati drojdia. Sarea va face ca drojdia sa dea inapoi.
- Urmatorul pas punem laptele la incalzit dar atentie nu il fierbem, trebuie sa fie doar caldut.
- In continuare activam drojdia si punem peste ea 1-2 linguri din laptele caldut si o lingurita din zahar. Acesta din urma va ajuta la activarea drojdiei.
- Lasam pentru 10 min la activat.
- Acum pregatim ingredientele lichide si topim untul.
- Dupa aceasta punem peste unt, restul de lapte, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. In continuare peste faina adaugam drojdia si ingredientele lichide si amestecam bine.
- Dupa aceasta acoperim cu folie de plastic si lasam la crescut 1 ora. tAcum ca a crescut il lasam la frigider pentru 14 ore.
- Dam cu putina faina pe masa si il dam un pic prin ea ca sa nu mai fie lipicios. Impartim in 4 parti egale si il acoperim cu un prosop pana facem compozitia din interior.
- Macinam nuca si o punem intr-un bol.
- Peste adaugam cacaua si zaharul si omogenizam.
- Dupa care adaugam albusuririle si esenta de rom si amestecam.
- Intindem fiecare parte dupa care adaugam compozitia din interior. tDupa aceasta impletim.
- Punem hartie de copt in tava si adaugam cozonacul.
- Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 1 ora sau pana acestia mai cresc.
- Dam cu ou batut deasupra.
- Dupa aceasta bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 45-50 min.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.