Prima pagină » Gogosi pufoase la cuptor cu crema

Gogosi pufoase la cuptor cu crema

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna gogosi pufoase la cuptor cu crema si glazura de vanilie.

Cea mai simpla si delicioasa reteta de gogosi pufoase la cuptor cu crema si glazura de vanilie.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Gogosi pufoase la cuptor cu crema
Advertisements

Gogosi pufoase la cuptor cu crema

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 240 ml lapte

  • 255 g zahar

  • 10 g drojdie uscata

  • 740 g faina

  • 5 g sare

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 2 oua

  • coaja de la o portocala

  • 60 g unt

  • Crema
  • 480 ml lapte

  • 150 g zahar

  • 4 galbenusuri

  • 30 g amidon de porumb

  • 60 ml frisca lichida

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • Decor
  • 2 galbenusuri

  • 30 ml lapte

  • gem de capsuni

  • Glazura

  • 130 g zahar pudra

  • 45 ml lapte

  • ½ lingurita esenta vanlie

Instructiuni

  • Primul pas incalzim laptele nu il fierbem.
  • Activam drojdia si punem peste ea 3-4 linguri din laptele caldut si o lingurita din zahar. Acesta din urma va ajuta la activarea drojdiei.
  • Lasam pentru 10 min la activat.
  • Intre timp punem faina intr-un bol dupa care adaugam sarea, coaja de la o poertocala si mixam sa se distribuie uniform in compozitie. Atentie nu puneti niciodata sarea peste drojdie cand vreti sa activati drojdia. Sarea va face ca drojdia sa dea inapoi.
  • Urmatorul pas este sa adaugam peste lapte,restul de zahar, esenta de vanilie , ouale si mixam.
  • Dupa aceasta adaugam peste, faina impreuna cu drojdia si ne apucam de framantat.
  • In continuare adaugam untul la temperatura camerei si tramantam pana aceasta se incorporeaza complet.
  • Dupa aceasta lasam la dospit 1 ora si jumatate.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • In continuare ne apucam de crema si punem laptele si jumatate din zahar la foc mediu.
  • Intre timp punem restul de zahar, galbenusurile, amidonul de porumb, frisca lichida, esenta de vanilie si mixam bine.
  • Dupa adaugam laptele fierbinte peste ele si mixam putin, dupa care il punem inapoi in oala la foc. Focul trebuie sa fie la mediu si amestecam pana se ingroasa.
  • Punem compozitia intr-un bol si acoperim cu folie in acest fel ca sa nu faca crust dupa care lasam la racit.
  • Urmatorul pas este sa luam aluatul si sa il impartim in 12 bucati, dupa care facem bilute.
  • Punem hartie de copt in tava si adaugam gogosile.
  • Dupa aceasta facem o gaura in mijloc dar nu pana jos pentru ca aici va fi crema de vanilie. Voi puteti sa folositi si ciocolata daca doriti.
  • Dupa aceasta acoperim cu un prosop si mai lasam 30 min la dospit.
  • Intre ne apucam si punem intr-un bol doua galbenusuri si 30 ml lapte si le mixam.
  • Acum mai largim inca o data gaura la gogosi, dam cu ou si punem crema de vanilie. Dupa cum v-am spus voi puteti sa puneti ciocolata.
  • Dupa care punem un pic deasupra gem de capsuni. Voi puteti sa puneti gemul vostru preferat.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 35 min.
  • Acum ne apucam de glazura si punem zaharul pudra intr-un bol, dupa care adaugam laptele si esenta de vanilie si mixam.
  • Cand am scos gogosile de la cuptor lasam la racit vreo 10 min dupa care adaugam glazura.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *