Produsul devenit simbol al mic dejunului francez nu are deloc origini franceze. Cu denumirea sa originala KIPFERL acest produs de patiserie are origini austriece. Reteta de croissante in 2 culori cu ciocolata si gem, delicios si elegant, va fi gustarea perfecta pentru copii vostrii. Am incercat sa simplificam metoda de a realiza foietajul si ne a iesit perfect. Asa ca acum va fi mai usor de realizat. Ce credeti de metoda prin care am realizat foietajul?
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Croissante in 2 culori cu ciocolata si gem
Ingrediente
- Aluat
140 ml lapte
13 g drojdie uscata
50 g zahar
480 g faina
sare
115 ml apa
125 g unt
1 ½ cacao
- Crema interior
ciocolata sau gem
- Foietaj
180 g unt
Instructiuni
- Pentru inceput încalzim laptele atentie nu il fierbem.
- Peste drojdie punem putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Lasam la activat 10 min.
- Urmatorul pas este sa punem faina intr-un bol dupa care adaugam sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
- Peste laptele ramas adaugam apa si mai incalzim un pic.
- Dupa aceasta ne apucam de ingredientele lichide si punem restul de lapte intr-un bol dupa care adaugam restul de zahar si mixam.
- Acum peste faina adaugam drojdia activata, ingredientele lichide, untul la temperatura camerei si ne apucam de framantat.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Intre timp amestecam cacaua cu putina apa sa iasa o pasta.
- Dragi mei prin aceasta metoda vom simplifica felul in care se face foietajul ca sa nu mai necesite multa munca si timp.
- Dam cu putina faina pe masa si punem aluatul dupa care oprim 190 g din aluat.
- Luam bucata si o framantam cu cacaua in acest fel. Bagam aluatul la congelator 1 ora.
- Dupa aceasta o intindem cat de subtire putem. Luam untul la temperatura camerei si dam peste. Dupa care pliem o data si mai dam cu unt.
- Mai pliem o data si mai dam o data cu unt. Inca o data pliem si mai dam cu unt. Bagam la congelator 1 ora.
- Mai repetam o data operatiunea de mai devreme si mai bagam o ora la frigider.
- Intindem foietajul dupa care intindem si bucata cu cacao, o punem peste si mai intindem un pic ca sa se lipeasca.
- Urmatorul pas este sa taiem croissantele, le rulam si punem in tava unde am pus faie de copt.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 30 min.
- Dupa ce sau copt facem doua gauri in baza si cu un push bagam ciocolata sau gemul.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.