Prima pagină » Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea

Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna cea mai buna reteta Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea. Aceasta reteta este pentru un vas de yena de 22cm X 30 cm si adancimea de 5 cm.       

Cafea si dulcele pentru multi dintre noi sunt nelipsite din viata noastra. Combinatia perfecta dintre cele 2 este aceasta prajitura exceptionala si anume Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea. Cu origini italiene aceasta prajitura exceleaza prin crema exceptional de fina pe care o gasim in interiorul ei. Noi am decorat- cu capsuni.

Advertisements

Credeti ca ar fi mai buna cu capsuni in crema sau fara?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea
Advertisements

Tiramisu clasic cu mascarpone si cafea

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Crema
  • 450 g mascarpone

  • 1 lingura esenta de rom

  • 6 galbenusuri

  • 135 g zahar

  • 480 ml frisca lichida

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • Sirop
  • 350 ml cafea

  • 2 linguri esenta de rom

  • ½ esenta vanilie

  • Interior
  • 40 piscoturi

  • Décor
  • 40 g cacao

Instructiuni

  • Pentru inceput facem cafeaua. Cafea o facem cat de tare dorim noi.
  • Urmatorul pas este sa punem cafeaua intr-un bol si sa adaugam esenta de rom, esenta de vanilie si mixam.
  • Intre timp punem o oala cu apa pe foc si lasam la incalzit pentru ca peste ea vom mixa ouale.
  • Acum punem branza mascarpone intr-un bol si adugam esenta de rom, esenta de vanilie si mixam cu o paleta sau tel nu cu mixerul electric.
  • Acum separam galbenusurile de albusuri, iar daca doriti puteti sa pastrezi albusurile pentru bezele sau pentru prajitura ingerilor.
  • Peste galbenusuri adaugam zaharul.
  • Luam castronul si il punem peste oala in care este apa pe foc. Aveti grija castronul sa nu atinga apa.
  • Mixam pana cand se topeste zaharul si capatam aceasta consistenta.
  • Facem acest lucru ca sa nu folosim amidon sau gelatina.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Dupa aceasta luam galbenusurile si le adaugam treptat peste mascarpone si mixam cu mixerul
  • Dupa aceasta o punem la frigider pana facem frisca.
  • Punem frisca lichida intr-un bol. Frisca trebuie sa stea cel putin 2-3 ore la frigider inainte sa ne apucam sa o batem.
  • Mixam pana ajungem la aceasta consistenta.
  • Acum luam vasul si ne apucam de montat prajitura si inmuiem cate putin piscoturile in acest fel dupa care le adaugam in primul start. tUrmatorul pas este sa turnam jumatate din crema si sa nivelam. tAcum mai punem un strat de piscoturi dupa care adaugam si restul de crema.
  • Acum pudram cu cacao si practic suntem gata sa o degustam dar ar fi indicat sa o lasam la frigider cam 8 ore sa se intareasca mai bine si piscoturile sa mai traga umezeala din crema.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *