Prima pagină » Macarons fursecurile care au colorat lumea

Macarons fursecurile care au colorat lumea

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan. Astazi vom pregati impreuna astazi vom gati impreuna elegantele prajituri Macarons fursecurile care au colorat lumea. Vom descoperi impreuna secrete ce vor face ca oricare dintre noi sa le realizeze usor.

Avand origini italiene in una dintre casele cele mai de succes din Italia si anume casa Medici, Macarons fursecurile care au colorat lumea, au fost aduse in Franta unde au devenit celebre pentru finetea lor. Aceste fursecuri care au colorat lumea au cateva secrete pe care le vom invata impreuna pentru a reusi un preparat exceptional.

Advertisements

Voua ce culori v-ar placea si ce aroma de crema?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Macarons fursecurile care au colorat lumea
Advertisements

Macarons fursecurile care au colorat lumea

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Alat
  • 100 g albus

  • 120 g faina migdale

  • 150 g zahar pudra

  • 90 g zahat

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • colorant alimentar

  • Crema
  • 140 g unt

  • 160 g zahar pudra

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • 30 ml zeama lamaie

Instructiuni

  • Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. In aceasta reteta este foarte important sa avem un cantar de bucatarie si sa urmam indeaproape cantitatile.
  • Dupa aceasta punem faina intr-un bol si adaugam zaharul pudra si amestecam ca ingredientele sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Dupa aceasta trecem prin sita de 2 ori amestecul sa desfacem cocoloasele formate.
  • Daca mai raman bucati mari macinam fin.
  • Acum ne apucam de aluat si punem albusurile intr-un bol si ne apucam sa mixam la viteza mare.
  • Cand acestea incep sa faca spuma adaugam treptat zaharul.
  • Adaugam colorantul si mixam din nou. Mixam pana in momentul in care daca scoatem paletele mixerului din albusuri, varful format nu se lasa si sta mai drept. Sau cel mai bun test este sa intoarcem castronul iar crema sa nu curga din el.
  • Adaugam esenta de vanilie.
  • Acum adaugam treptat faina si amestecam usor ca sa nu bagam aer in compozitie. Felul in care facem este sa curatam marginile bolului si sa impingem spre mijloc.
  • Dupa ce am adaugat faina dinspre centru apasam crema spre peretii bolului sa scoatem bulele de aer.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa punem hartie de copt in tava si sa bagam crema in pus.
  • Deobicei mai raman bule de aer inauntru asa ca luam tava si o lovim usor de masa. Iar daca vedem la suprafata bule putem sa le spargem cu o scobitoare.
  • Le punem pentru 40 min deoparte intr-un loc fara umezeala ca sa se poate usca.
  • Intre timp ne apucam si facem crema si punem untul la temperatura camerei intr-un bol si ne apucam sa mixam.
  • Adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana ajunge o crema fina de acest fel.
  • Urmatorul pas este sa punem zeama de lamaie, esenta de vanilie si mixam din nou.
  • Acum ca s-au uscat, putem verifica prin a atinge cu degetul in acest fel.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 150 C circa 10-15 min.
  • Dupa ce s-au racit adaugam crema si le ansamblam.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *