Prima pagină » Calatorie in lumea inghetatei

Calatorie in lumea inghetatei

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna impreuna inghetata facand o calatorie in lumea inghetatei. Astazi vom realiza impreuna 5 arome de inghetate, 3 retete si 3 tipuri de congelare fara sa fie nevoie de masina de inghetata.

Acest desert IEFTIN, BUN si USOR de realizat este singurul desert pe care probabil nu il refuza nimeni. Aceasta calatorie in lumea inghetatei cu 5 arome (OREO, VANILIE, CAPSUNI, BANANE, CACAO) va va scuti o perioada de drumuri la supermarchet.

Advertisements

Voi ce arome preferati?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Calatorie in lumea inghetatei
Advertisements

Calatorie in lumea inghetatei

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Inghetata cu Oreo
  • 7 biscuiti Oreo

  • 240 ml smantana gatit

  • 200 ml lapte condensat

  • 115 g zahar

  • Inghetata de vanilie
  • 375 ml smantana gatit

  • 190 ml lapte condensat

  • 1 lingurite esenta vanilie

  • 7 pliculete zahar vanilat

  • 1-2 linguri de lapte

  • Inghetata cu capsuni
  • 170 g capsuni

  • 250 ml smantana gatit

  • 210 ml lapte condensat

  • 120 g zahar

  • Inghetata de banane
  • 2 banane

  • 330 g iaurt

  • 40 g zahar pudra

  • 200 ml frisca lichida

  • Inghetata de cacao
  • 60 g cacao

  • 230 ml smantana gatit

  • 190 ml lapte condensat

  • 130 g zahar

Instructiuni

  • Incepem acest desert rapid, racoros si usor prin a pune biscuitii intro punga si ii sfaramam.
  • Luam smantana si o mixam pana devine crema.
  • Adaugam laptele condensat, zaharul si mixam din nou.
  • Dupa aceasta adaugam biscuitii si amestecam cu o spatula.
  • Punem in container.
  • Urmatorul tip este inghetata de vanilie si de aceasta data adaugam smantana de gatit, laptele condensat si mixam doar 10 sec.
  • Dupa aceasta adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si mixam cu o spatula.
  • Dupa aceasta punem in container.
  • Urmeaza inghetata de capsuni si incepem prin a curata capsunile si al le pasa.
  • Dupa aceasta punem smantana si o batem pana devine crema. tAdaugam laptele condensat, zaharul si mixam.
  • Acum punem capsunile si amestecam cu o spatula, dupa care punem in container.
  • Acum facem inghetata de banane si adaugam bananele taiate, iaurtul, zaharul pudra si mixam.
  • Punem frisca lichida si o mixam.
  • Peste adaugam amestecul de banane si mixam cu o spatula.
  • Dupa aceasta punem in container.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Ultima aroma de inghetata si anume cea cu cacao o incepem prin a pune samntana si o batem pana devine crema.
  • Dupa aceasta adaugam laptele condensat si mixam.
  • Acum adaugam cacaua, zaharul si amestecam.
  • punem si pe aceasta in container.
  • Daca doriti culori mai aprinse puteti folosi colorant alimentar.
  • Acum vom vedea cele 3 tipuri de inghetare si incepem cu cea clasica care necesita o congelare de minim 12 ore si se preteaza pentru toate cele 5 arome si 3 tipuri de retete.
  • Urmatorul tip de inghetare si anume dupa ce a stat la rece 12 ore, o luam o adaugam in blender, punem 1-2 linguri de lapte si blenduim. Aveti grija nu prea mult, doar cat sa devina fina. Acest tip se preteaza pentru reteta de inghetata cu vanilie.
  • Al treilea tip de inghetare care simuleaza inghetarea cu masina de inghetata este in felul urmator. Bagam pentru doar 2 ore, o scoatem si o blenduim cu un blender vertical. Dupa care mai bagam iar 3 ore la frigider. Scoatem din nou si repetam operatiunea. Dupa aceasta punem in container si mai bagam 3 ore. Aceast tip de inghetare se preteaza pentru cea de cacao, capsuni si si oreo.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *