Reteta de nalangate cu ciocolata gogosi cu lingura, sunt o reteta simpla care se face in 10 minute. Este una dintre retetele din pe care bunica le facea in copilarie iar noi am si umplut aceste gogosi delicioase cu ciocolata si gem.
Voi cu ce preferati sa le umpleti?
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Nanangate cu ciocolata gogosi cu lingura
Ingrediente
- Aluat
600 g faina
sare
14 g praf copt
600 g iaurt 2% grasime
4 oua
100 g zahar
2 lingurite esenta vanilie
- Umplutura si decor
ciocolata
gem
zahar pudra
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de gogosi cu lingura sau nalangate plina de amintiri prin a pune faina intr-un bol.
- Dupa care adaugam sarea, praful de copt si amestecam sa se distribuie ingredientele uniform in compozitie.
- Acum ne ocupam de ingredientele lichide si punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul, esenta de vanilie si mixam.
- Dupa aceasta punem ingredientele lichide peste cele solide si mixam din nou pana devine o pasta.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Acum pregatim tigaia si incingem uleiul bine. Daca nu vreti sa folositi mult ulei puteti sa puneti o craticioara mai ingusta in diametru.
- Bunicile noastre faceau operatiunea de punere a gogosilor in tigaie cu lingura, dar noi vom folosi o lingura de inghetata pentru a le da o forma mai uniforma.
- Acum le prajim.
- Dupa aceasta le pudram cu zahar pudra.
- Daca vreti gogosi simple va puteti opri aici din uitat la clip dar daca doriti gogosi umplute urmariti in continuare pentru ca vom face ca aceste gogosi sa fie o sinfonie de gusturi.
- Pentru inceput le vom umple cu ciocolata si dam o gaurica cu un cutit, dupa care bagam degetul in gogoasa si facem un pic loc pentru umplutura.
- Acelasi lucru facem si cu gem de diferite arome.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.