In Dobrogea 18 etnii convietuiesc in pace si armonie. 2 dintre ele sunt turcii si tatarii care ne au dat regiunii cel mai bun si vandut preparat al lor si anume suberek reteta originala tatareasca turceasca. O combinatie de carne de vita si oaie acest preparat este atat de apetisant incat nu ii poti rezista.
Voi ce preparate orientale indragiti?
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Suberek reteta originala tatareasca turceasca
Ingrediente
- Aluat
1 kg faina
500 ml apa
Sare
- Compozitie interior
375 g carne oaie
375 g carne vitel
50 ml ulei
30 ml apa
2 ceapa
1 lingurita piper
2 lingurita cimbru
menta
2 lingurite sare
Instructiuni
- Incepem acest preparat prin a incalzi un pic apa, atentie nu o firbem. tUrmatorul pas este sa punem faina intr-un bol si adaugam sarea. Dupa aceasta amestecam ca sarea sa se distribuie uniform in compozitie.
- Acum luam apa calduta si o turnam peste faina.
- Acum ne apucam de framantat.
- Dupa aceasta lasam la odihnit pana preparam carnea.
- Acum punem carnea de vitel intr-un bol si adaugam carnea de oaie si amestecam. Doua lucruri trebuie sa va spun daca vreti puteti sa puneti carne de porc in reteta dar nu va mai fi suberek adevarat. Al doilea lucru este ca ar fi mai bine daca gatiti carne de vitel in loc de vita deoarece carnea de vitel este mai frageda.
- Acum taiem ceapa si indicat este sa o taiati la mana ca sa nu scoatem zeama din ea.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Acum adaugam peste carne ceapa, uleiul, piperul, cimbru, sarea, menta si amestecam bine. Menta poate sa fie uscata sau proaspata daca este proaspata trebuie tocata marunt.
- Acum adaugam apa ca suberekul sa fie mai suculent dupa prajire. Amestecam bine.
- Acum luam aluatul si il facem intr-un fitil dupa care il portionam. Voi il veti portiona cum doriti voi sa fie de mare suberekul.
- Dupa aceasta luam o portie si o intindem.
- Adaugam carnea si o intindem uniform pe jumate din aluat.
- Dupa care impaturim.
- Dupa care apasam cu degetele pe margine ca sa nu se desfaca la prajit.
- Acum incingem bine uleiul si ne apucam de prajit. Acest preparat merge servit cu un compot de visine rece.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.