Prima pagină » Placinta cu spanac si branza (pită)

Placinta cu spanac si branza (pită)

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o placinta cu spanac si branza (pită). Aceasta placinta este pentru 2 tavi de 30×20 cm.

Avand origini grecesti aceasta placinta cu spanac si branza (pită) , se regaseste in multe culturi din Dobrogea dar in special in cultura culinara a aromanilor (machedoni) si are denumirea de PITĂ CU SPANAC SI TELEMEA DE VACI. In aceasta reteta vom invata impreuna cum sa facem CEL MAI SIMPLU ALUAT FOIETAJ.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Placinta cu spanac si branza (pită)
Advertisements

Placinta cu spanac si branza (pită)

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina

  • 350 ml apa

  • sare

  • 200 g unt

  • Compozitie interior
  • 600 g spanac

  • 50 ml ulei

  • 30 g faina

  • 150 g telemea vaci

  • 160 ml lapte

  • 3 oua

  • sare

Instructiuni

  • Incepem prin a pune spanacum la fiert.
  • In momentul cand fierbe il mai lasam vreo 10 min. la fiert.
  • Dupa ce a fiert il scoatem si il stoarcem in acest fel de zeama.
  • Il punem inapoi in oala si adaugam uleiul, dupa care il batem ca la piure.
  • Adaugam faina si il mai batem o data.
  • Acum adaugam laptele, branza, ouale, sarea si mai batem o data. Si mai lasam la foc 10 min.
  • Urmatorul pas este sa facem aluatul si punem faina intr –un bol. tPunem sarea si mixam.
  • Dupa care adaugam in centru apa putin cate putin si incepem sa framantam.
  • Lasam sa se odihneasca 10 min.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Continuam prin a imparti aluatul in 4 parti egale, doua pentru fiecare tava.
  • Dupa aceasta luam o parte si o intindem cat mai subtire.
  • Luam untul topit si dam peste aluat in acest fel.
  • Dupa aceasta impaturim aluatul.
  • Dupa aceasta mai dam cu unt inca o data si impaturim pe lung. tPunem la congelator pentru 20 min.
  • Facem si pentru a 2 a foaie aceeasi operatiune, si bagam si pe aceasta la congelator pentru 20 min.
  • Scoatem aluatul si il intindem cat tava.
  • Dupa aceasta dam cu putin ulei tava si punem prima foaie. tUrmatorul pas este sa punem jumatate din compozitia din interior.
  • Dupa aceasta intindem si a 2 a foie si o punem deasupra.
  • Acum ungem cu putin ulei deasupra si bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 50 min.
  • acoperim cu un prosop si o lasam la racit.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *