Prima pagină » Aluat foietaj de casa simplu de facut

Aluat foietaj de casa simplu de facut

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna aluat foietaj de casa simplu de facut. Din acest aluat foietaj putem face 2 tavi de placinta de 30×20 cm

Aluatul foietaj este un produs culinar care poate parea complex si intimidant pentru mult gospodine si multi gospodari amatori. Cu toate acestea, exista o varianta simplificata a acestui aluat, care poate oferi aceeasi textura, aspect, caracteristice asemanatoare. Cu cele ale aluatului clasic foietaj francez, mai complicat de pregatit.

Advertisements

Varianta simplificata de aluat foietaj de casa simplu de facut, poate fi utilizata in diverse retete de patiserie, inclusiv placinte, pateuri, saleuri si multe altele.          

Va incurajam sa incercati aceasta reteta si suntem convinsi ca veti fi satisfacuti de rezultatele obtinute, motiv pentru care veti reconsidera achizitionarea de aluat foietaj gata facut din comert. Mai mult decat atat, prin pregatirea propriei variante de aluat, veti avea controlul asupra ingredientelor folosite, astfel ca veti putea opta pentru ingrediente mai sanatoase si de inalta calitate.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Aluat foietaj de casa simplu de facut
Advertisements

Aluat foietaj de casa simplu de facut

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina

  • 350 ml apa

  • sare

  • 200 g margarina vegetala

Instructiuni

  • Acum punem margarina la topit. Cand aceasta s-a topit o lasam sa se raceasca si o bagam la congelator pentru 20 min sau pana se intareste.
  • Acum scoatem margarina si si apasam pe margine cu degetul si scurgem excesul de apa din ea. Facem aceasta operatiune pentru un foietaj mai bine realizat.
  • Dupa aceasta o topin din nou.
  • Urmatorul pas este sa facem aluatul si punem faina intr –un bol, punem sarea si mixam.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Dupa care adaugam in centru apa putin cate putin si incepem sa framantam. Lasam sa se odihneasca 10 min.
  • Continuam prin a imparti aluatul in 4 parti egale, doua pentru fiecare tava. Dupa aceasta luam o parte si o intindem cat mai subtire. Luam margarina topita si dam peste aluat. Dupa aceasta impaturim aluatul.
  • Dupa aceasta mai dam cu margarina inca o data si impaturim pe lung. Punem la congelator pentru 20 min.
  • Facem si pentru a 2 a foaie aceeasi operatiune, si bagam si pe aceasta la congelator pentru 20 min.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *