Prima pagină » Placinta de dovleac cu foi de casa

Placinta de dovleac cu foi de casa

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna impreuna o placinta de dovleac cu foi de acasa. Aceasta placinta este pentru 2 tavi de 30×20 cm.

Pe langa restul de cocaturi pe care le facea tata cand venea din voiaj, PLACINTA DE DOVLEAC cu foi de casa era cireasa de pe tort. Aceasta placinta delicioasa si ieftina poate fi facuta de oricine fiind o reteta extraordinar de usor de facut. Pe langa aceasta dovleacul are mari beneficii asupra sanatatii cum ar fi : reglarea tensiunii arteriale, reduce riscul de aparitie a diabetului, intareste sistemul imunitar, ajuta la imbunatatirea vederii, stimuleaza pierderea in greutate etc.

Advertisements

Voi cum integrati dovleacul in meniul vostri zilnic ?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Placinta de dovleac cu foi de casa
Advertisements

Placinta de dovleac cu foi de casa

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina

  • sare

  • 300 ml lapte

  • 60 ml ulei

  • Compozitie interior
  • 2 kg dovleac

  • 110 g zahar

  • 2 lingurile esenta vanilie

  • Décor
  • 1 ou

Instructiuni

  • Incepem prin a pune faina intr-un bol.
  • Dupa care adaugam sare si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa punem laptele intr-un bol , adaugam uleiul si mixam putin.
  • In continuare adaugam ingredientele lichide peste cele solide si ne aducam de framantat.
  • Dupa aceasta lasam la odihnit pana facem compozitia din interior.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Continuam prin taia dovleacul si al curata.
  • Dupa aceasta il dam pe razatoare.
  • Acum luam o cratita si punem dovleacul peste care adaugam zaharul, esenta de vanilie si il calim un pic.
  • Facem acest proces ca zaharul sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Acum luam aluatul il punem pe masa si impartim in 4 parti egale. tDam cu un pic de ulei pe masa si pe facalet si luam o parte din care vor iesi 2 bucati de placinta si ne apucam de intins.
  • Intindem foaie la lungimea tavi cat mai subtire posibil.
  • Dupa aceasta punem compozitia si rulam jumatate din aluat. tImpaturim bine la capete si taiem. Lasam taietura sub placinta. tRepetam operatiunea si pentru celelalte 7 bucati de placinta.
  • Luam vasul tava si il dam cu putin ulei, dupa care adaugam placinta.
  • Batem oul si dam peste placinta ca sa printa o culoare frumoasa.
  • Bagam la cuptorul incins la 180 C circa 45-50 min.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *