Prima pagină » Orez sarbesc de post vegan cu legume

Orez sarbesc de post vegan cu legume

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna orez sarbesc de post vegan cu legume. Din acest orez vegan delicios si gustos ies 12 portii.

Aceasta reteta de orez sarbesc de post vegan cu legume este o optiune excelenta pentru cei care cauta sa adopte o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Aceasta combinatie delicioasa de orez si legume este o sursa bogata de nutrienti, inclusiv fibre, vitamine si minerale esentiale. In timp ce multe optiuni de mancare de astazi sunt pline de grasimi si calorii. Acest pilaf de post este o optiune gustoasa si satisfacatoare care ofera beneficii importante pentru sanatate.

Advertisements

Datorita continutului sau bogat de legume, aceasta reteta poate ajuta la imbunatatirea digestiei, a sistemului imunitar si a sanatatii generale. De asemenea, ingredientele sale ieftine si accesibile fac din aceasta reteta o alegere economica pentru orice bucatarie. Gatitul acestei retete este, de asemenea, foarte usor si rapid, facand din acesta un fel de mancare perfect pentru cei care au un program incarcat sau care doresc sa pregateasca o masa rapida si sanatoasa. In final, acest pilaf de post este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca dieta fara a sacrifica gustul sau satisfactia culinara.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Orez sarbesc de post vegan cu legume
Advertisements

Orez sarbesc de post vegan cu legume

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 7 ardei mari

  • 350 g orez

  • 150 g ciuperci conserva

  • 150 ml ulei

  • 2 rosii medii

  • 1 ceapa rosie

  • 1 morcov

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita piper

  • 1 lingurita cimbru

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta de orez cu legume de post prin a spala bine ardeii, dupa care ii taiem pe jumatate si ii curatam.
  • Acum punem o oala cu apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba bagam 12 bucati in oala si lasam 5 min.
  • Dupa aceasta ii scoatem si ii punem la scurs.
  • Continuam prin a taia ceapa, ardeiul si morcovul.
  • Taiem si decojim rosiile.
  • Punem oala pe foc, adaugam 150 ml ulei si lasam sa se incinga un pic.
  • Dam focul la mic si adaugam ceapa si ardeiul pe care calim 2 min. tMai adaugam morcovul si amestecam 2 min.
  • Peste mai punem ciupercile din conserva care au fost scurse in prealabil.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Acum adaugam rosiile si amestecam 2-3 min.
  • Urmatorul pas este sa adaugam orezul, amestecam putin dupa care adaugam 1 l de apa.
  • Acum punem sarea, piperul, cimbrul si amestecam.
  • Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 45 min.
  • Acum luam jumatatile de ardei, punem in vasul de yena si le umplem cu orezul cu legume fiert.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 circa 15 – 20 min.
  • Dupa ce am scos de la cuptor taiem mararul marunt si presaram deasupra.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *