Astazi ne am hotarat sa facem o reteta de prajitura cu ciocolata si nuca. Extraordinar de racoroasa si dulce, aceasta prajitura cu nuca va aduce si beneficii legate de sanatate. Nuca iti mentine inima si aparatul cardiovascular sanatos.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Prajitura cu ciocolata si nuca
Ingrediente
- Blat
250 g nuci
15 g faina
6 albusuri
260 g zahar
- Crema
6 galbenusuri
150 g zahar
20 ml lapte
50 g ciocolata alba
150 g unt 80 % gr
- Glazura
200 g ciocolta alba
90 ml ulei
Instructiuni
- Incepem aceasta prajitura cu ciocolata alba si nuci prin a macina putin nucile. Atentie nu foarte mult.
- Urmatorul pas este sa punem faina peste nuci sa sa mixam un pic.
- Acum separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le vom folosi la crema.
- Ne apucam si mixam albusurile pana devin spuma dupa care adaugam zaharul treptat.
- Cand spuma este tare adaugam treptat ingredintele solide si mixam cu o spatula sa nu scoatem aerul din compozitie.
- Luam vasul de yena si ungem cu putin ulei dupa care turnam compozitia si o nivelam.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 25-30 min.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Scoatem de la cuptor, sfaramam compozitia, spalam vasul, punem compozitia inapoi.
- nivelam si mai bagam 10 min la cuptorul preincalzit la 180 C.
- Intre timp ne apucam de crema si luam si batem gabenusurile spuma. tDupa aceasta adaugam zaharul treptat si mixam din nou.
- Acum adaugam o oala pe foc si punem apa la fiert.
- Punem un castron de sticla peste. Atentie fundul castronului sa nu atinga apa.
- Adaugam spuma de galbenusuri si laptele la temperatura camerei si mixam.
- Lasam la fiert pana aceasta crema se ingroasa.
- Dam oala de pe foc, adaugam ciocolata alba bucatita si mixam pana aceasta se topeste.
- Lasam sa se mai raceasca un pic, adaugam untul si mixam din nou ca sa se topeasca.
- Acum facem glazura si folosim aceasi ola cu apa, punem castron deasupra si adaugam ciocolata, untul si mixam pana se topeste.
- Acum ne apucam de ansamblat si punem peste blat crema calda spre rece.
- Bagam la frigider pentru aprozimativ 2 ore.
- Dupa care adaugam glazura calda nu fierbinte.
- Bagam la frigider.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.